Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

FOTO: Suņu kamanas, baikdžorings, kanikross jeb suņu prieks un saimnieku sports

Langstiņu mežā ar minūtes atstarpi suņi un viņu divkājainie draugi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas sāka Baltijas kausa un vienlaikus Latvijas čempionāta sacīksti.

Dzidri dzestrajā rudens gaisā skanēja priecīgas suņu rejas un azartiski saimnieku mudinājumi, cēlās garaiņi no sakarsušajiem cilvēku un dzīvnieku ķermeņiem.

Pirmie 5,2 kilometrus skrēja sešu suņu aizjūgi ar velokamanām, četrinieki nepacietīgi gaidīja savu kārtu, uzmundrinādami komandas biedrus un braucējus ar mutes ermoņiku skaņām līdzīgām melodijām. Baikdžoringa piekritēji - paši mina pedāļus 5,2 kilometrus, bet draugs ar savām četrām gaitu paātrināja vai arī bremzēja. Divi vilcēji bija nepieciešami, lai sacenstos skūteru klasē 3,8 kilometros. Kanikrosā - demokrātiski – suns un cilvēks vienā sasaistē kopīgi pārvar skrējiena grūtības. Vienu kilometru kopā ar četrkājaino draugu veica arī bērni.

Cilvēki dalījās sievietēs un vīriešos, suņi – ziemeļniekos ("Nordic") un visos citos ("Open"). Džeka Londona darbos lasītais man radīja iespaidu, ka kamanu vilkšana ir haskī un malamutu tradicionāla nodarbe, izrādījās, ka to var arī citi lielie suņi. Suņi var.

Bet vai to var arī citi saimnieki? Nodomāju, ja man būtu suns, tad noteikti viņam sagādātu prieku kopīgā skrējienā vai baikdžoringā. Lai brauktu ar kamanām gan jāuztur vesela komanda un tas šķiet ir "profesionālais" sports.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas