Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Gobzems pieļauj, ka balsojums par viņa valdību varētu notikt arī pirmdien

Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) pieļauj, ka "tehniskas aizķeršanās" gadījumā Saeimā balsojums par viņa piedāvātās valdības apstiprināšanu varētu notikt arī pirmdien, 10.decembrī.

Šādu pieļāvumu Gobzems pauda, komentējot Jaunās Vienotības (JV) ieceri lēmumu par iespēju piedalīties Gobzema valdībā pieņemt vien pirmdien, 10.decembrī. Vaicāts sīkāk, premjera kandidāts norādīja, ka JV visi deputāti pašlaik vēl nav uz vietas jeb ir prombūtnē.

Sākotnēji šodien bija paredzētas piecu tā dēvēto labēji centrisko partiju kopīgās sarunas, taču tās tika atceltas. Gobzems skaidroja, ka tas saistīts ar nepieciešamību vēl "iziet visus sarunu apļus" neformālās tikšanās, piemēram, vēl esot jānorunā tikšanās ar Jauno konservatīvo partiju un JV visu frakciju.

Politiķis pieļāva iespēju, ka piecu partiju kopīgā saruna varētu notikt ceturtdien, 6.decembrī, vai piektdien, 7.decembrī.

Gobzems arī piebilda, ka atsevišķu ministru pozīcijas sākotnējā piedāvājumā varētu mainīties. Viņš gan neprecizēja, kādas tieši varētu būt izmaiņas. Politiķis atkārtoti uzsvēra, ka jebkurā gadījumā aicinās Saeimu balsot par viņa veidoto valdību.

Runājot par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) iepriekš paustajiem iebildumiem pret sadarbību ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), Gobzems akcentēja, ka viņa uzdevums ir censties pārliecināt potenciālos partnerus konstruktīvi strādāt. "JKP ir KPV LV tuvākais sadarbības partneris," piebilda premjera amata kandidāts.

Viņš arī esot sazinājies ar Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kanceleju, informējot, ka tuvākajās dienās, iespējams, būs nepieciešama tikšanās ar prezidentu saistībā ar valdības izveidi.

Kā ziņots, jau vēstīts, ka trešdien turpinās ar valdības veidošanu saistītās aktivitātes.

Otrdienas intervijā Delfi TV ar Jāni Domburu Ministru prezidenta amata kandidāts Gobzems pauda, ka redz iespēju jau piektdien lūgt sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai parlaments lemtu par viņa vadītās valdības apstiprināšanu.

KPV LV premjera amata kandidāts solīja, ka līdz Saeimas sēdei tiks sagatavota arī valdības deklarācija un jaunās valdības ieceru finansiālais izvērtējums pat tad, ja Finanšu ministrijas darbiniekiem nāksies strādāt pa nakti.

Gobzems otrdien nāca klajā ar potenciālā valdības sastāva sākotnējo variantu, visvairāk ministru posteņus piedāvājot JKP, kurai būtu jāpārkāpj pašas noteiktā "sarkanā līnija" un valdībā jāsastrādājas ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Tāpat otrdien premjera amata kandidāts paziņoja, ka ir nolēmis pārtraukt sarunas par valdības veidošanu ar Attīstībai/Par! (AP).

Valsts prezidents devis Gobzemam laiku līdz 10.decembrim, lai panāktu vienošanos par topošo valdību un tās prioritātēm. Sarunās par iespēju izveidot Gobzema valdību līdz šim piedalījās viņa pārstāvētā KPV LV, AP, JKP, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, ZZS, kā arī JV.

Pēc Gobzema paziņojuma sagaidāms, ka sarunas par valdības veidošanu turpinās piecas partijas, kurām kopā parlamentā ir 64 balsis, tomēr JKP ir uzsvērusi, ka tai joprojām ir spēkā "sarkanā līnija" par sadarbību ar ZZS. Ja šīs "sarkanās līnijas" dēļ Gobzema valdības veidošanas sarunas pamestu JKP, tad valdības izveidei vairs nepietiek balsu, savukārt, ja no sarunām tiktu izslēgta ZZS, atlikušajām četrām partijām kopā būtu 53 balsis Saeimā.

Top komentāri

to Būslabis
t
LABI tikai KAPĀ būs. Virs zemes nekad nav labi, jo velns par to gādā, un velni Gobzemī vairāki mīt, jo viņš ir no ļauniem gariem burtiski APSĒSTS.
Karlsons
K
Jau pirmie solījumi vējā. Slikta zīme.
ARGO
A
Gobzema valdība ar 6-7 Bordāna ministriem. Stabili. Ilgi. Cieti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas