Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Jaunups nolēmis izstāties no partijas Vienotība

Edgars Jaunups, kurš patlaban darbojas biedrībā Latvijas attīstībai, nolēmis izstāties no partijas Vienotība. Kā sacīja Jaunups, viņš tuvākajās dienās plāno vērsties ar iesniegumu Vienotībā, lai no partijas izstātos.

Viņš skaidroja, ka tas tiek darīts tāpēc, lai "nebūtu iespēju spekulēt" par biedrības aktivitātēm un kaut kādā veidā mēģināt tās sasaistīt ar Vienotības kampaņu pirms pašvaldību vēlēšanām. Tāpat biedrības pārstāvji nopietni apsver iespēju startēt nākamajās Saeimas vēlēšanās, norādīja Jaunups, piebilstot, ka nebūtu loģiski strādāt pie partijas izveides, esot citas partijas biedram.

Jaunups, kurš no Vienotības saraksta 2009.gadā tika ievēlēts Rīgas domē, ar Vienotības vadību plāno pārrunāt savu turpmāko darbību pašvaldībā. Ja nebūšot idejisku domstarpību, tad viņš nenolikšot deputāta mandātu un atlikušos divus mēnešus turpināšot darboties.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā ir nonākusi arī Einara Repšes biedrības Latvijas attīstībai izvērstā reklāmas kampaņa un to izvērtēs saistībā ar citām partiju aģitācijas kampaņām, pastāstīja KNAB preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Ņemot vērā KNAB noteikto pienākumu pirms vēlēšanām kontrolēt priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumu izpildi, birojs veic neatkarīgu monitoringu un apkopo informāciju par dažādām reklāmām, norādīja Vitenburgs.

To atbilstība likumā noteiktajām aģitācijas pazīmēm tiek izvērtēta visā priekšvēlēšanu periodā līdz vēlēšanu dienai un kopsakarā ar citām partiju un deputātu kandidātu aģitācijas kampaņām. "KNAB uzmanības lokā nonāks visi materiāli, kas saturēs likumā noteiktās aģitācijas pazīmes," uzsvēra Vitenburgs.

Ziņots arī, ka biedrība Latvijas attīstībai tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Netiek izslēgts, ka biedrība varētu pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gada 4.oktobrī plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas