Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Jaunzeme-Grende:Opera ir signāls pārējām iestādēm - būs stingrība un kārtība

Gadījums ap Latvijas Nacionālo operu ir labs signāls pārējiem - [kultūras nozarē] būs stingrība, kārtība, mērķtiecība un savādāk nekas nenotiks, šodien nacionālās apvienības Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) rīkotajā konferencē sacīja kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende.

Uzrunājot apvienības biedrus par paveikto kultūras ministres amatā, Jaunzeme-Grende norādīja, ja būtu tāda iespēja, viņa labprāt otru reizi iesaistītos "operas epopejā".

Viņa norādīja, ka ieguvums no operas sakārtošanas ir milzīgs, turklāt starp darbiniekiem ir notikušas nozīmīgas izmaiņas savstarpējās attiecībās.

Ministre arī piebilda, ka ir sagatavots jaunais operas plāns, kāds līdz šim nav bijis, kā arī nākamnedēļ tiks pabeigts operas funkciju un finanšu audits. "To visu liksim galdā un sakārtosim operu," uzsvēra Jaunzeme-Grende.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā operā (LNO) tiek veikts finanšu un funkcionālais audits, lai analizētu gan naudas izlietojuma pamatotību, gan darba plānošanu teātrī.

Kā ziņots, 2011.gada decembrī noslēdzās konkurss uz LNO direktora amatu. Konkursa komisija vienbalsīgi atzina vienīgo pretendentu - Andreju Žagaru - par piemērotu kandidātu LNO vadītāja amatam. Kultūras ministre sākotnēji atteicās, bet tad piekrita parakstīt rīkojumu par LNO direktora iecelšanu uz gadu ar zināmiem nosacījumiem, jo viņas rīcībā esot ziņas par būtiskiem trūkumiem LNO finansiālajā darbībā.

Žagars šā gada 10.janvārī parakstīja Kultūras ministrijas piedāvāto terminēto LNO direktora darba līgumu un tam pievienoto vienošanos.

Žagars LNO ir vadījis kopš 1996.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas