Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jūlijā partiju reitingos lielāko kāpumu piedzīvojusi KPV.LV

Jūlijā partiju reitingos lielāko kāpumu piedzīvojusi KPV.LV, apsteidzot Attīstībai/Par un nacionālo apvienību, liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Aptauja tika veikta pēc Saeimas deputāta, partijas KPV LV līdera Artusa Kaimiņa aizturēšanas.

Aptaujas rezultāti liecina, ka Saskaņas reitings jūlijā, salīdzinot ar jūniju, audzis par 0,4 procentpunktiem, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) atbalsts sarucis par diviem procentpunktiem, nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītāju loks audzis par 0,7 procentpunktiem, bet apvienības Attīstībai/Par reitings sarucis par 0,3 procentpunktiem.

KPV.LV reitings audzis par 2,6%, Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) - par 0,1 procentpunktiem, bet Jaunajai Vienotībai reitings audzis par 0,2 procentpunktu.

Vispopulārākā partija jūnijā joprojām bijusi Saskaņa, par kuru balsotu 21,4% aptaujāto. Par ZZS balsi atdotu 12,4% vēlētāju, par KPV.LV - 7%, bet par VL-TB/LNNK - 6,8%. Nākamā populārākā partija ir Attīstībai/Par ar 4,4% atbalstu, tai seko JKP ar 3,9% reitingu. Jaunās Vienotības reitings saskaņā ar aptaujas datiem jūlijā bijis 2,9%.

Atbilstoši SKDS vadītāja Arņa Kaktiņa teiktajam - ja līdz šim neizlēmušo balsis sadala proporcionāli, tad var teikt, ka droši Saeimā iekļūtu Saskaņa, ZZS, KPV.LV un nacionālā apvienība. Vēl 5% barjeru varētu pārvarēt Attīstībai/Par, JKP un Jaunā Vienotība.

Citām partijām cerības pārvarēt 5% robežu, lai iekļūtu Saeimā, izskatās mazākas, liecina aptauja.

Top komentāri

Nja
N
PR kantoris SKDS.
Robis
R
Es par to KPV neko labu teikt nevaru..Lai teiktu ko sliktu trūkst informācijas...Tāda pabāla pajēlu cilvēku kompānija, un ar neskaidru finansējumu....
bet
b
gan jau atradīsies kas arī par šiem ākstiem balsos: Cilvēkiem tak cirks patīk...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas