Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kaimiņš uzskata, ka joprojām ir Zakatistova vietnieks

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) uzskata, ka joprojām ir partijas KPV LV frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, jo par viņa atbrīvošanu nav nobalsojis frakcijas nolikumā noteiktais nepieciešamais divu trešdaļu klātesošo vairākums.

Politiķis pauda, ka attiecīgais balsojums noticis aizmuguriski, viņam nezinot, ka par to tiks spriests. Kaimiņš skaidroja, ka viņš visu frakciju bija informējis, ka šodien nevarēs ierasties Saeimā.

Par Kaimiņa atbrīvošanu balsojuši septiņi no 11 deputātiem, kas veido aptuveni 64% balsu, bet saskaņā ar Kaimiņa interpretāciju politiķa atbrīvošanai no amata nepieciešamas 2/3 jeb nepilni 67% balsu. Divi deputāti balsojuši pret un divi atturējušies.

Pēc Kaimiņa paustā frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) jau otro reizi ir iniciējis viņa atbrīvošanu no amata. Viņš izteicās, ka šāds aizmugurisks balsojums liecina, ka Zakatistovam "trūkst drosmes paskatīties un pateikt visu politiķim acīs".

Parlamentārieša vērtējumā arī Zakatistova izteikums, ka partija būtu izšķīdusi, nav patiess.

Kaimiņš arī piebilda, ka joprojām ir vienīgais, kurš no frakcijas ir paudis publiski, ka neatbalstīs Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai. Tas parādot, ka ir lojāli cilvēki un citas domāšanas cilvēki, viņš izteicās.

Ja notiks atkārtots balsojums, tiks iegūts nepieciešamais vairākums viņa atbrīvošanai no amata, pārliecināts Kaimiņš. Tomēr viņš uzsvēra, ka klātienē vēlas dzirdēt argumentus, kāpēc neder šīm postenim. Deputāts arī nepieciešamības gadījumā gatavs vērsties Saeimas Prezidijā, lai netiktu veiktas izmaiņas attiecībā uz viņa kā frakcijas priekšsēdētāja biedra statusu.

Zakatistovs aģentūrai LETA nekomentēja jautājumu par to, vai ir ievērots frakcijas nolikums. Viņš pauda, ja Kaimiņš šajā lietā cels "lielu jezgu", to varētu skatīt frakcijas sēdē 8.maijā. Zakatistovs arī pauda, ka frakcijas vairākuma viedoklis šajā jautājumā ir skaidrs.

Kā ziņots, par pieņemto lēmumu par Kaimiņa atbrīvošanu no partijas KPV LV Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata aģentūru LETA informēja Zakatistovs un KPV LV deputāts, Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

Top komentāri

Tā tas varētu būt, jo -
T
maukas pa plauktiem, kārtībai jābūt!
Tomēr pretīgi
T
Tovarišč Zakatistovs izrīkojās cūcīgi. Smaidija pret Artusu,kamēr bija vajadzīgs,tagad grib noēst ar visiem sū....m.
Lai uzskata
L
Ja jau viņam tā patīk!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas