Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

KM sagatavojusi grozījumus Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanai

Kultūras ministrija sagatavojusi grozījumus Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības noteikumos, lai turpmāk "galvaspilsētas vēsturiskajā centrā neparādītos vidi degradējošas pagaidu būves", portālu _Diena.lv _informēja Kultūras ministrijas pārstāvis  Andris Saulītis.

Rīgas domes reakcija uz kritiku par atrakciju parka izvietošanu vēsturiskajā centrā rada nepieciešamību novērst iespējamos draudus UNESCO Pasaules mantojuma vietas statusa saglabāšanai, norādīja ministre Sarmīte Ēlerte, minot atrakciju būves Esplanādes parkā pie Raiņa pieminekļa.

"Esplanādes parkā izvietoto atrakciju pabīdīšana dažus soļus tālāk no Raiņa pieminekļa nepaskaidro, kāpēc šis balagāns atrodas vēsturiskajā centrā," uzsvēra kultūras ministre.

"Pašvaldība neievēro pat Rīgas domes saistošajos noteikumos rakstīto, ka "parkos un skvēros Rīgas vēsturiskā centra teritorijā nav pieļaujama lielu iekārtu uzstādīšana atrakciju kompleksu veidošanai, izņemot tam speciāli izbūvētās vietās"", skaidroja A.Saulītis.

Ministru kabineta noteikumu grozījumu apstiprināšanas gadījumā turpmāk publiskie pasākumi, kas saistīti ar kultūrvēsturiskās vides, tai skaitā, īslaicīgu pārveidošanu, piemēram, atrakciju iekārtu uzstādīšanu, būs pieļaujami pēc Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes pozitīva atzinuma saņemšanas.

Rīgas vēsturiskais centrs ir pilsētas vizītkarte, jebkura darbība šajā teritorijā norāda, vai ir vēlme prestižo statusu saglabāt, kādu tēlu par sevi vēlas veidot un vai spēj iegūto UNESCO statusu novērtēt, klāstīja A.Saulītis.

Kultūras ministre uzskata, ka galvaspilsētas iedzīvotājiem un viesiem ir tiesības baudīt Rīgas kultūru. "Eiropā cieņa pret kultūrvēsturisko mantojumu un līdzsvarotu attīstību ir daļa no nacionālo valstu identitātes, kāda ir arī Latvija. Tas neizslēdz atrakciju parku atrašanos pilsētās, taču tam jāatrodas atbilstošā vidē, piemēram, Rīgā atbilstoša un piemērota vide tam būtu Uzvaras parks," ierosināja S. Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas