Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

KNAB nav liedzis valsts finansējumu ne LZP, ne ZZS

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) nav ticis liegts valsts finansējums, kas minēts kā iemesls Saeimas deputātes Ivetas Grigules izslēgšanai no ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas (LZP).

Kā skaidroja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) preses pārstāve Ieva Karlsberga, LZP 10.Saeimas vēlēšanās nav tikusi sodīta. Savukārt sodīta bijusi ZZS, tomēr ne tādā apmērā un ne par tādiem pārkāpumiem, lai tai tiktu liegts valsts finansējums, ko paredzēts piešķirt partijām, sākot no 2012.gada.

Partiju finansēšanas likums paredz, ka valsts finansējuma saņemšanai partijai ar iesniegumu jāvēršas KNAB, kas to izskata un likuma noteiktajā kārtībā lemj par finansējuma piešķiršanu. Tomēr ZZS vēl nav vērsies KNAB ar šādu iesniegumu, un lēmums par finansējuma piešķiršanu vai liegšanu nav ticis pieņemts, norādīja KNAB pārstāve.

Kā ziņots, LZP iepriekš informēja, ka Grigule izslēgta no partijas, kā iemeslu tam minot KNAB sodu par nelikumībām 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā dēļ LZP un ZZS tiekot liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai - 95 015 lati. Kā iemesls izslēgšanai tika minēts arī LZP statūtu pārkāpums, paužot viedokli par LZP valdes lēmumiem, vēl pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes ir bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā.

Viņa izslēgta arī saistībā ar publiska viedokļa paušanu, kas ir pretrunā ar LZP programmu, kā arī tāpēc, ka viņas Saeimas balsojums pret KNAB kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā Jūrmalā un Rīgā cēlis neslavu LZP visas valsts mērogā un tā dēļ Valsts prezidents Valdis Zatlers 28.maijā ierosinājis Saeimas atlaišanu.

Savukārt Grigule iepriekš pauda šaubas, vai partijas valdes locekli var tā vienkārši izslēgt, jo to vajadzētu darīt kongresam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas