Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

KNAB vērtē dzelzceļa šefa vērienīgos naudas darījumus

Par valsts a/s Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa 2009.gada amatpersonas deklarācijā norādītajiem vērienīgajiem darījumiem  Korupcijas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis padziļinātu pārbaudi. Portāls pietiek.com ziņo, ka KNAB redzeslokā nonākuši vairāki Magoņa pērn veiktie darījumi.

KNAB izmeklētājiem viesušās šaubas par aizdomīgajiem darījumiem, kuri varētu slēpt iespējamo naudas legalizēšanu. Nauda varētu būt iegūta izmantojot dienesta stāvokli LDz un tā meitas uzņēmumā LDz Cargo.

LDz valdes priekšsēdētājs U.Magonis portālam pietiek.com neslēpa, ka pārbaude notiek. Viņš uzsvēra, ka deklarētie darījumi ir likumīgi – visi deklarācijā norādītie darījumi, tajos gūtie ienākumi ir adekvāti un patiesi un tiem nevajadzētu radīt nekādas šaubas. Savu taisnību U.Magonis esot gatavs pierādīt tiesā, ja nu gadījumā KNAB pārbaudē konstatētu kādus pārkāpumus.

"KNAB dara savu darbu. Nu, lai viņi pēta," teic LDz valdes priekšsēdētājs.

U.Magoņa 2009. gada iespaidīgie ienākumi izskatās šādi: kāda Helēna Bibika viņam atdevusi parādu – 694 tūkstošus eiro un 150 tūkstošus latu, no Krievijas uzņēmuma Eriga par kapitāldaļām viņš saņēmis 675 tūkstošus eiro, bet dividendēs no SIA Diamond Company (iepriekšējais nosaukums – Hanza Jūras vārti) – 402 tūkstošus dolāru.

Ldz vadītāja veikto darījumu kopums tiešām izskatās vismaz aizdomīgi, lai gan darījumiem atsevišķi atrodams oficiāls apstiprinājums. Līdz pat pagājušā gada decembrim U.Magonim tiešām piederējusi puse kapitāldaļu Hanza Jūras vārtos, kas arī devusi pusi no kompānijas oficiāli izmaksātajām dividendēm – 398 tūkstošiem latu.

Pirms vēlēšanām izskanēja neoficiāla informācija, ka saistībā ar LDz vadību šoruden sagaidāms Latvenergo vadības arestam līdzvērtīgs skandāls, un tika piesauktas aizdomas par „naudas atmazgāšanu”.

Neoficiāla informācija vēstīja, ka, zinot par KNAB pārbaudi, tikusi gatavota U.Magoņa nomaiņa.

LDz šefs ir viens no apvienības Par labu Latviju (PLL) atbalstītājiem, un vēlēšanu naktī viņš viesnīcā Rīdzene kopā ar citiem PLL atbalstītājiem un biedriem sagaidīja vēlēšanu rezultātus. Viņš tiek uzskatīts arī par vienu no PLL līderim Ainara Šleseram pietuvinātām personām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas