Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Krīzes vadības padomes sekretariātu vadīs VUGD priekšnieks

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš tika apstiprināts Krīzes vadības padomes sekretariāta vadītāja amatā, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Iekšlietu ministrijai tika uzdots līdz šī gada 1. jūlijam sagatavot un iesniegt priekšlikumus par Krīzes vadības padomes sekretariāta struktūru.

Krīzes vadības padome uzklausīja Ekonomikas ministrijas ziņojumu par mazo hidroelektrostaciju uzraudzību, kurā ministrija norādīja uz virkni nepilnību mazo HES uzraudzībā saistībā ar potenciālajiem HES būvkonstrukciju apdraudējumiem plūdu gadījumā. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) norādīja, ka uzraudzības mehānismus ir nepieciešams pilnveidot un uzdeva Ekonomikas ministrijai sagatavot atbilstošus priekšlikumus, kas tiks izskatīti nākamajā Krīzes vadības padomes sēdē.

Tāpat klātesošie uzklausīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ziņojumu par 2011. gada pavasara plūdiem. Lai mazinātu un novērstu plūdu draudus, atbildīgie dienesti kopā ar pašvaldībām īstenoja virkni pasākumu, tostarp Pļaviņās un Lielvārdē izmēģinot arī jaunu metodi – kūdras kaisīšanu no lidmašīnas uz ledus, lai veicinātu tā kušanu.

Tika uzklausīti arī Satiksmes ministrijas, Finanšu ministrijas un Zemkopības ministrijas ziņojumi par nozares apdraudējuma novēršanas plānu sagatavošanas gaitu. Ministrijām tika uzdots turpināt darbu pie nozaru apdraudējuma plānu pilnveidošanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas