Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kučinskis: Ja kādu ministru nebūtu atbalstījis, droši vien atlaistu

"Ja es kādu ministru nebūtu atbalstījis, droši vien atlaistu. Domāju, visi ministri ir komanda, un esmu viņu pusē," taujāts par to, vai izglītības ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) bauda viņa atbalstu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma norādīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers klāstīja, ka "šobrīd Ministru kabineta (MK) lemšanas slieksnim lēnām tuvojas izglītības kvalitātes kritēriju palielināšana, tie ir MK noteikumi, kas noteiks, kā tiks vērtēta skolu kvalitāte, pedagogu darbs. Par to, pieņemu, būs diezgan lielas diskusijas."

Kučinskis skaidroja, ka šobrīd nedz no valsts puses, nedz pašvaldību puses neesot paredzēta strauja skolu slēgšana - gada plāns ir nostiprināt tieši izglītības kvalitātes rādītājus. "Likums ir noteicis minimālo skolēnu skaitu, bet likums ir arī noteicis, ka izņēmumi var būt tur, kur ir augsta kvalitāte, kas nozīmē, ka mums jādefinē, kāda šī korelācija ir," pauda Ministru prezidents.

Taujāts par to, kāds ir plānotais pedagogu algu pieauguma grafiks, Kučinskis norādīja: "Esam izstrādājuši tik tālu, ka šajā algu pielikumā ir noteikumi. Varu pateikt - puse summas algu palielināšanai rodas no skolu tīklu reformas, pusi valsts meklēs citur. Šādam konceptam sarunās piekrīt gan arodbiedrība, gan iesaistītie pedagogi. Tie, manuprāt, ir pietiekoši godīgi noteikumi."

Premjers gan atzina, ka "maza stīvēšanās pie Ministru kabineta durvīm notiek. 9. datumā pieņems šo algu pieaugumu ar nelielām algu korekcijām, lai cilvēki nedzīvotu naivās ilūzijās, ka "varēsim neko nedarīt, nekas nenotiks, bet tikai maksājiet algas. Domāju, tā ir viena no pēdējo 15 gadu laikā pieļautajām kļūdām - tukši solījumi, kuri tāpat sagrūst", par pedagogu algu pieaugumu izteicās Kučinskis.

Top komentāri

LTV skatītāja
L
Līdz Saeimas vēlēšanām nekas nemainīsies! Arī šorīt LTV Kučinskis uzsvēra, ka pašlaik nav sagaidāma strauja skolu slēgšana. Tas esot atkarīgs no pašvaldībām. Šogad esot jānostiprina kvalitātes rādītāji. Skaļi izbazūnētā skolu tīkla sakārtošana (skolu slēgšana vai reorganizācija) pamatīgi ir iebremzēta, un neviena no pie varas esošajām politiskajām partijām (gan valstī, gan pašvaldībās) neuzdrošināsies ierosināt kaut ko mainīt, saprotot, ka skolu slēgšana var pamatīgi ietekmēt vēlētāju izvēli rudenī. Tāpēc arī prognozētais skolotāju algu pieaaugums uz skolu un skolotāju skaita samazināšanas rēķina ir cietis fiasko.
Zobs Kaulā
Z
Arī šogad Rīgas ostas kuģu kravas apjoms samazināsies par 7%
Jurijs
J
Наши воровские правительства ,в отличии от Эстонии и Литвы ,за счёт денежных фондов ЕС выбрали путь экономического уничтожения этой страны .Уничтожены промышленность,сельское хозяйства ,лесные ,земельные ресурсы ,включая уничтожение численности народных ресурсов Латвии.А это всё уже уголовная статья и называется она преступление, уничтожения этой страны по сговору оного или более лиц.И скоро Я думаю многие за это ответят.Некоторые уже несут наказания в разных уголках и этой страны.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas