Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Kultūras ministrija no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem prasīs līdz 2 miljoniem latu

Kultūras ministrija valdībai no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem šajā gadā neatliekamu darbu risināšanai plāno prasīt līdz 2 miljoniem latu, kā arī līdzīgu summu ministrija cer iegūt ar budžeta grozījumiem, šodien Kultūras alianses pasākumā vēstīja Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis.

Budžeta grozījumos līdzekļi tiks prasīti tām lietām, kuras uz neilgu laiku var atlikt, bet no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem paredzēts iegūt naudu tam, kas nav atliekams, proti, nepieciešams finansējums Dziesmu un deju svētku nodrošināšanai, Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārvākšanās procesam un Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas projekta sākumam, lai varētu iesākt procesu.

Savukārt budžeta grozījumos nauda tiks prasīta Valsts kultūrkapitāla fonda vajadzībām, tiks prasīti līdzekļi, lai mēģinātu atrisināt problēmas ar vairākiem teātriem, kā arī budžeta grozījumos tiks prasīts finansējums, lai nodrošinātu mērķdotācijas pašvaldībām, lai tās savukārt varētu nodrošināt pastāvīgu Dziesmusvētku procesu. Līdzekļi būs nepieciešami arī tam, lai Latvijas Nacionālais mākslas muzejs uz rekonstrukcijas laiku varētu pārcelties uz citām telpām.

Ministrijas valsts sekretārs aicināja kultūras darbiniekus saprast, ka budžeta grozījumi ir vienreizēja dotācija.

Puķītis arī vēstīja, ka līdz 1.jūlijam Kultūras ministrijā tiek gatavoti priekšlikumi prioritārajām prasībām, kuras ministrija vēlētos, lai iekļauj nākamā gada budžetā.

Jau ziņots, ka šodien norisinājās kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) un Kultūras alianses pārstāvju tikšanās, lai pārrunātu kultūras nozares cilvēkiem interesējošās lietas. Pēdējā laikā daudzi kultūras darbinieki tika pauduši šaubas par Jaunzemes-Grendes piemērotību kultūras ministres amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas