Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kultūras ministru amata kandidātus iztaujās publiskā diskusijā

Latvijas Radošo savienību padome un Rīgas Latviešu biedrība sadarbībā ar lielākajām kultūras nozares organizācijām pirms vēlēšanām rīko diskusiju "Cīņa par kultūru ir cīņa par valsti!". Diskusijā par kultūras nozari aicināti piedalīties piecu lielāko partiju apvienību kultūras ministra kandidāti, kuriem debatēs jāatbildes uz kultūrai svarīgākajiem jautājumiem.

Diskusija notiks ceturtdien, 23.septembrī no plkst. 11 līdz 15 Rīgas Latviešu biedrībā, informēja Radošo savienību padomes pārstāvji.

Diskusijas programmā paredzētas trīs daļas. Pirmajā - "Kultūras cilvēki par kultūru" - uzstāsies Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, dzejnieks un tulkotājs Uldis Bērziņš un režisors Viesturs Meikšāns.

Otrajā daļā notiks partiju apvienību Saskaņas centra, Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības, Visu Latvijai – TB/LNNK un Par labu Latviju izvirzīto kultūras ministra kandidātu debates, kuras vadīs žurnāliste Gunta Sloga. Kandidātiem īsi un skaidri būs jāatbild uz tādiem jautājumiem: vai latviešu valoda un kultūra ir mūsu valsts pamats, vai ir nepieciešama Kultūras ministrija, vai Dziesmu svētkiem nepieciešams finansējums, kā iesaistīt sabiedrību kultūras politikas konsultēšanā un veidošanā, vai kultūras nozarei būs Eiropas struktūrfondu finansējums, vai 2011. gadā valsts dotācija kultūrai būs vismaz tikpat liela kā 2010.gadā. Trešajā daļā diskusijas apmeklētāji tiks aicināti uzdot jautājumus kultūras ministra amata kandidātiem.

Gatavojoties diskusijai, Latvijas Radošo savienību padome sadarbībā ar lielākajām kultūras sektora nevalstiskajām organizācijām un nozares ekspertiem izveidoja un nosūtīja partiju apvienībām anketu, aicinot paust savu nostāju. Anketā tika iekļauti 20 kultūras nozarei būtiskākie jautājumi. Atbildot tika lūgts ņemt vērā nepieciešamību 2011. g. valsts budžetu konsolidēt par 395 līdz 440 miljoniem latu. Atbildes tiks apkopotas un pirms vēlēšanām darītas zināmas kultūras nozares darbiniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas