Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lai izpildītu "2% no IKP" prasību, aizsardzībai piešķirs papildu 5,7 miljonus

Valdība šodien atbalstīja 5,7 miljonu eiro piešķiršanu Aizsardzības ministrijai (AM), lai šogad nodrošinātu finansējumu aizsardzībai ne mazāku kā 2% no iekšzemes kopprodukta (IKP), aģentūra LETA noskaidroja AM. Finansējums paredzēts Nacionālo bruņoto spēku noslēgto ilgtermiņa saistību nodrošināšanai un paātrinās preču piegādes, taču AM nekomentēja, kādiem tieši pirkumiem nauda paredzēta.

LETA jau oktobra sākumā ziņoja, ka saskaņā ar Finanšu ministrijas (FM) informāciju ekonomikas pieauguma dēļ aizsardzības budžeta nodrošināšanai 2% apmērā no IKP šogad nepieciešami papildu 5,7 miljoni eiro.

Šogad 1. oktobrī Centrālā statistikas pārvalde (CSP) veica IKP gada datu revīziju par 2016. un 2017. gadu, kas FM ļāva aktualizēt makroekonomikas rādītāju prognozes 2018.-2021. gadam. Ņemot vērā aktualizētās prognozes, AM 2018. gadā ir nepieciešams papildu finansējums 5,7 miljonu eiro apmērā, lai nodrošinātu finansējumu aizsardzībai ne mazāku kā 2% no IKP.

Tādējādi aizsardzības budžets 2018. gadā no 575,1 miljona eiro pieaugs līdz 580,8 miljoniem eiro.

Savukārt 2019. gadā aizsardzības budžetā, pretēji iepriekš plānotajam, papildus nepieciešami 2,8 miljoni eiro, tādējādi budžets sasniegs 616,8 miljonus eiro, 2020. gadā aizsardzības budžetā, pretēji iepriekš plānotajam, papildus nepieciešami 3,7 miljoni eiro, tādējādi budžets sasniegs 652,8 miljonus eiro, bet 2021. gadā aizsardzības budžetā, pretēji iepriekš plānotajam, papildus būs nepieciešami 4,4 miljoni eiro, tādējādi budžets sasniegs 688,8 miljonus eiro.

Plānots, ka lēmums Saeimā par budžeta palielināšanu aizsardzībai tiks pieņemts tuvākajā laikā.

Top komentāri

Misters Ikss
M
Šī bija īstā reize pirms naudas piešķiršanas pārbaudīt kā tie 2% no IKP nacionālās aizsardzības vajadzībām ir tikuši izlietoti, un vai arī AM un NBS nav vērojams deputāta Kļaviņa fenomens.
Jautājums
J
Ko jūs, IDIOTI, tur valdībā darāt!?!?!?!?!?!?!?!?? Latvijā jau ir galīgi sačakarēta veselības aprūpe, gandrīz jau sačakarēta sākotnējā izglītība un iekšlietu sistēma, bēt jūs par visām varītēm gribat spēlēt kariņus, vai jums ir kaut nedaudz smadzeņu?!?!?!?!
Prezidenta krustdēls
P
Nekad neiedomājos, ka 'dziesmotā' atdzimšana beigsies ar valsts pašnāvību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas