Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Laikraksts: iespējams, "notirgots" VID vietnieka amata kandidāts

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
annamarija
a
Lauri Leja! Laidies, ko kājas nes, prom no tās netīrās politiskās žurgas! Nekāda nauda nav cilvēka goda un veselības vērta.
Lelle
L
EH! Nespēju iedomāties, ka tik jauns un jau paspējis beigt divas augstskolas! Pa kuru laiku??? Kurā augstskolā ir tā EVF? Tad es atzīstu savu kļūdīšanos un ļoti atvainojos Lejas k-gam!
nodokļiniece
n
Tu kādu pilnvarojumu redzēji???? Tas, ka viņš bija pilnvarots pārstāvēt iestādes intereses kādā civilstrīdā, vēl nenozīmē, ka viņam bija piešķirts kāds (kaut vai 3.personas) statuss konkrētajā nodokļu lietā!
izbijis valsts patriots
i
Vai Latvijā pienāks arī tādi laiki kad neko nenotirgos --vismaz politikā.
ciniķis
c
Karsta sirds un tīras rokas tur nav un nevar būt nevienam. Tāda ir politiskā sistēma - visi viņi no malas izskatās neatkarīgi un it kā lēmumus pieņemoši pastāvīgi. Patiesībā tā tas nav - uz viņiem visiem darbojas kolosāls daudzums aizkulišu faktoru un galvenokārt, ekonomiskā grupējuma, kas konkrēto partiju ir izveidojis vai atbalsta intereses + ārvalstu vēstniecību intereses dažādos iekšpolitiskos un ārpolitiskos jautājumos. Godīgi viņi nevar būt a priori, godīgs var būt tikai neatkarīgs cilvēks - piemēram, pensionāre laukos, kas saņem savu pensiju, kopj naturālo saimniecību un vairāk viņai nevajag, tad viņa var atļauties teikt patiesību. Deputātam vai ministram patiesības teikšana, vai pasarg Dievs, pastāvīga rīcība ( bez saskaņošanas ar partijas īpasniekiem) sevišķi ekonomikā draud ar viņa augstā stāvokļa un parazitēšanas privilēģiju momentānu zaudēšanu. Un no tā viņi ļoti baidās, tamdēļ vienkārši dara ko liek un trenē mēli demagoģijā, lai efektīvāk varētu pūst miglu acīs sabiedrībai uz kuras rēķina parazitē. Visa valdība ir šausmīgi atkarīga. Bet mūsu sabiedrība ir akceptējusi šo bardaku un atbalsta to. Par to liecina fakti. Tas nekas, ka visi kritizē un bļauj, bet reāli, ta ievēl atkal vienus un tos pašus un tā gadu no gada. Mūsu sabiedrība ir diezgan kūtra, jebšu pacietīga, bezdarbnieku skaits 200 000 - 300 000 pagaidām nekā neietekmē sociālo situāciju un valdību stabilitāti, kur ir nabadzības kritiskā robeža, kad sabiedrība vairs neakceptē šo sistēmisko bardaku to mēs redzēsim šogad un turpmākajos 2 gados, es domāju pirmajām viļņošanām un stihiskiem protestiem vajadzētu sākties kad oficiālā statistika ziņos par 300 000 bezdarbnieku, kas nozīmē, ka objektīvajā realitātē šis skaits būs sasniedzis pusmiljonu, bet vidusslānis kā valsts pamats ( pilsoniskā sabiedrība, kas ievēro likumus un atbalsta esošo varu) būs sabrucis un pārgājis bomžu līmenī. Tad sāksies sistēmiskas pārmaiņas. Pagaidām "čomu" būšana valsts augstākajā pārvaldē visus apmierina.
kolēģis >> nodokļniec
k
Toreiz advokāts pie mums uz Rīgas domes Finanšu departamentu taču nāca Rīgas domes plnvarojumā. Tā kā mazliet nekoekti par to nekāda statusa neesamību.
VID darbinieks
V
Vismaz Rīgas VID nekas par šādu gadījumu nav dzirdēts...
nodokļiniece
n
Savā daudzu gadu pieredzē atbildīgā amatā nodokļu administrācijā man ir bijis tikai viens gadījums, kad cilvēks "it kā" no malas nāca un apzināti mēģināja izdarīt spiedienu, ka man kaut kādu mistisku iemeslu dēļ (it kā mana darba devēja interesēs) būtu jāpieņem pretlikumīgs lēmums. Un šis vienīgais gadījums ir saistīts ar nevienu citu, kā tieši zv.adv.L.Leju. Un lūgums bija ar administratīvām metodēm (caur nodokļu administrāciju) ietekmēt civilstrīda rezultātu. Lūgums bija pretlikumīgs (ja es būtu darījusi kā viņš lūdza, tas būtu pretējs pat Augstākās tiesas senāta spriestajam), tāpat kā paša lūdzēja (L.Lejas) nākšana pie manis - viņam lietā nebija nekāda statusa un nebija nekādu tiesību vispār kaut ko lūgt. Bet nu, ja jau manos darba pienākumos tas ietilpst, tad nevaru atteikties pieņemt apmeklētājus... bet biju nodrošinājusies ar pietiekami lieciniekiem, lai būtu skaidrs, kas te ko un kā. Protams, piedzīvojis neveiksmi, L.Leja savu sašutumu par manu neietekmējamību pauda skaļi un plaši - par to zināja visa iestāde, kāda es ietiepīga un neko nesaprotu, kā lietas jākārto. Labi, ka mana priekšniecība mani atbalstīja un mēs varējām kolektīvi par to pasmieties. Bet nu - jautājums ir tikai viens - kas notiktu, ja šim cilvēkam būtu kāda juridiska teikšana... ja L.Leja varētu netraucēti iet un lūgt nodokļu administrācijas cilvēkiem ar administratīvām metodēm izrēķināties ar tiem, ar ko viņam nav pa ceļam... un ja šie cilvēki būtu viņa pakļautie, kuri atsakoties tā rīkoties varētu zaudēt savus amatus... well... nezinu gan vai es gribētu dzīvot tādā valstī...
Aldis
A
Advokatūras likuma 7.pants: Advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem vai klientu lietām sakarā ar advokātu profesionālo pienākumu pildīšanu.
who cares
w
Vispār jau dažnedažādu tranzītnieku advokātus par VID vadošām amatpersonām virzīt ir diezgan apšaubāms stils jebkurā gadījumā, pat ja par džeka godījumu un kompetenci pašiem šaubu nav.
Kursabiedrs EVF
K
Laikam piemirsi, ka šim zvērinātam advokātam L.Lejam ir ne tikai tiesību zinātņu doktora grāds, bet arī augstākā ekonomiskā izglītība saimnieciskās darbības uzskaites, kontroles un analīzes specialitātē. Kopā ar viņu studēju LU EVF 4 gadus. Viņš amatā noteikti būtu ieguvums visiem nodokļu maksātajiem un valstij kopumā!
...
.
prostitūtas.
Elerte
E
Rulle, to vairs nevienu neinterese, jo Jakans ir nomests. Tev jau jaatstrada ta naudina, ko vins tev ir samaksajis. Tada ir tava butiba - pa naudu rakstuts taisit. :D To jau musu aroda brali visi saka, jo tu vienmer esi piedzerusies ka lops. Pretigi!
Irina
I
kamer bus partijas,tikmer bus tirgus!
lidmašīna
l
Mērķis ir sasniegts un tas ir galvenais. Protams, labāk būtu, ja nebūtu jāpiekāpjas zemniekiem. Bet ja nevar savādāk, tad labāk zemniekiem, nekā Jakānam un tp.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas