Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Latvenergo gatavs sinoptiķu solītajam apledojumam

AS Latvenergo ir maksimāli gatavs sinoptiķu valsts rietumu rajonos solītajam apledojumam, sacīja uzņēmuma Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Viņš piebilda, ka apledojuma veidošanās patlaban jau novērota Liepājā, taču problēmas energotīkliem nav radušās. Turklāt "Latvenergo" speciālisti seko sinoptiķu prognozēm, kas apledojumu sola Kurzemes un Zemgales rajonos.

Siksnis atzīmēja, ka Latgale, kur lielākās problēmas līdz šim sagādājuši smagās sniega segas un apledojuma dēļ lūstošie koki un to zari, kas krituši un sarāvuši elektrības vadus, ir mežiem bagātākais valsts reģions, bet Kurzeme un Zemgale nav tik mežiem bagātas kā valsts austrumu daļa.

Jau patlaban ārkārtējās situācijas seku novēršanas darbos ir iesaistītas visas uzņēmuma rīcībā esošās tehniskās vienības, taču, ja valsti skars vēl kādas dabas stihijas, tad "Latvenergo" ir maksimāli gatavs strādāt, sadarbojoties ar Nacionālo bruņoto spēku, robežsardzes pārstāvjiem, kā arī darbuzņēmējiem un citiem palīgiem.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, patlaban Latvijas rietumu rajonus sasniedzis sniegs, kas lietū pāries dienas otrajā pusē un vakarā, tādejādi sniegs un vietām slapjš sniegs gaidāms visā valsts teritorijā.

Pirms dažām stundām valsts austrumos temperatūra bija mīnus 11 grādi, savukārt virs Skandināvijas vērojamas siltas gaisa masas un temperatūra sasniegusi plus 3 grādus.

Sinoptiķi brīdina, ka no plkst.15 līdz 19 vietām Latvijā gaidāms stiprs apledojums.

Snigšanas laikā vietām redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 begin_of_the_skype_highlighting   500-1000 end_of_the_skype_highlighting metriem.

Dienvidaustrumu, dienvidu vējš 4-9 metri sekundē (m/s), kas pēcpusdienā iegriezīsies no dienvidrietumiem un piekrastē pastiprināsies brāzmās līdz 14 m/s.

Maksimālā gaisa temperatūra ir gaidāma pievakarē - no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem, bet Kurzemē - no 0 līdz plus 3 grādiem.

Rīgā dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies. Pēcpusdienā pa laikam sniegs, slapjš sniegs, veidosies apledojums. Dienvidu puses vējš 4-8 m/s, brāzmās līdz 13 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra galvaspilsētā ir gaidāma pievakarē - no mīnus 1 līdz mīnus 3 grādiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas