Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas Radio žurnālisti aizlīmē sev mutes

Atsevišķi _Latvijas Radio _žurnālisti izvērsuši akciju portālā _draugiem.lv. S_avās profila bildēs viņi redzami ar aizlīmētām mutēm. Kā _Dienai _stāsta akcijas iniciators, LR ziņu redaktors Tālis Eipurs, akcijas mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību sabiedriskā medija nākotnei.

Atgādinām, ka radio nonācis lielās finanšu grūtībās, parādu summai pietuvojoties 800 tūkstošiem. Valdība otrdien solīja aizdot naudu parādu samaksai, taču papildus finansējumu nesolīja. Radio trešdien lemj par programmu apjoma samazinājumu un, iespējams, radio ēterā atsevišķas stundas varētu neskanēt nekas - būs klusums.

T.Eipura profila sadaļā "darba vieta" rakstīts: "Apklusinot Latvijas Radio politiķi atņem Tavu vārda brīvību un vairo savējo. Aizlīmē savu profila bildi pats, kamēr to nav izdarījuši citi. Aicinu pievienoties."

Dienai T. Eipurs atklāj, ka sākotnēji pats personīgi izlēmis ievietot šādu bildi, un tad kolēģi, galvenokārt no Ziņu dienesta, jautājuši iemeslus šādai rīcībai. Pēc tam arī viņu profilos parādījušās līdzīgas bildes. "Tā ir pašu cilvēku privāta iniciatīva. Tāpēc šīs bildes ir ievietotas draugiem.lv, nevis LR mājas lapā. "Akcijas mērķis nav sarīdīt kādu, bet lai sabiedrība saprot, ka sabiedriskajam medijam ir vajadzīga iztikšana klausītāju dēļ," skaidro T.Eipurs. Viņa profilā arī izveidota galerija, kur ar aizlīmētām mutēm redzami vairāki LR žurnālisti.

Viņš aicina akcijā pievienoties arī citus. "Es aicinu arī klausītājus un atbalstītājus – ja viņi jūt to pašu - apdraudējumu vārda brīvībai, tad lai sprauž ausīs batonus, līmē mutes ciet un parāda savu attieksmi," teic T.Eipurs. Viņš stāsta, ka iecerētas ir arī citas akcijas, taču to realizēšanu nevēlas sasteigt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas