Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Zaļā partija vēlas atsevišķu Saeimas sēdi tikai par eiro jautājumiem

Latvijas Zaļā partija (LZP) valdes sēdē nolēmusi neatbalstīt eiro ieviešanas likumprojektu esošajā redakcijā un rosinās atsevišķu Saeimas sēdi tikai par eiro jautājumiem, informēja LZP pārstāve Līga Štāla.

LZP paredz, ka šim likumprojektam tiks lūgts steidzamības statuss un pastāv uz to, ka tik valstiski un ekonomiski svarīgu jautājumu nevajadzētu sasteigt. "Mēs esam ļoti atbildīga soļa priekšā, tāpēc ir nepieciešams septiņreiz nomērīt pirms nogriezt," saka LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājsRaimonds Vējonis uzskata, ka par eiro būtu nepieciešams sasaukt atsevišķu Saeimas sēdi, kurā diskutētu tikai par Latvijas pievienošanos vai nepievienošanos eirozonai 2014.gada 1.janvārī. “Tas būtu arī tikai loģiski, jo, pirms uzsākt skaidrošanas kampaņu sabiedrībā, mums nepieciešama pilnvērtīga debate parlamentā, kurā, piedaloties arī jomas ekspertiem, tiktu skaidroti plusi un mīnusi, pārejot no lata uz eiro gandrīz jau pēc gada,” norāda R.Vējonis.

LZP aizvien ir pārliecināta, ka lēmums par iestāšanos eirozonā ir jāpieņem tautai, tāpēc vēl jo vairāk ir vajadzība pēc skaidras un argumentētas eiro-komunikācijas gan deputātu vidū, gan speciālistu starpā, gan medijos, lai sabiedrībai būtu iespēja izdarīt informētu izvēli.

LZP kopā ar pārējiem ZZS deputātiem plāno rosināt speciālās eiro Saeimas sēdes sasaukšanu jau nākamā gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas