Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LDz vadītāja Magoņa deklarācijas pārbaudē KNAB pārkāpumus nekonstatē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pabeidzis Latvijas dzelzceļa kompānijas Latvijas dzelzceļš (LDz) valdes priekšsēdētāja Uģa Magoņa 2009.gada valsts amatpersonas deklarācijas pārbaudi un nav konstatējis KNAB piekritīgus pārkāpumus, informēja KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Viņa gan norādīja – ja no kompetentām institūcijām tiks saņemta informācija, kuras pārbaude ir piekritīga KNAB, birojs turpinās pārbaudi.

Jau vēstīts, ka KNAB sāka padziļinātu pārbaudi par U.Magoņa 2009.gada amatpersonas deklarācijā norādītajiem vērienīgajiem darījumiem.

Portāls pietiek.com iepriekš ziņoja, ka KNAB redzeslokā nonākuši vairāki U.Magoņa 2009.gadā veiktie darījumi. Tie biroja izmeklētājiem viesuši šaubas par aizdomīgiem darījumiem, kuri varētu slēpt iespējamu naudas legalizēšanu. Savukārt legalizējamā nauda varētu būt iegūta, izmantojot stāvokli LDz un tā meitasfirmā LDz Cargo.

Pie 2009.gadā veiktiem darījumiem LDz vadītājs bija norādījis apdrošināšanu piecu tūkstošu ASV dolāru (2,6 tūkstošu latu) apmērā, divu vieglo automašīnu iegādi par 70 tūkstošiem eiro (49,2 tūkstošiem latu) un 91,1 tūkstoti eiro (64 tūkstošiem latu), 622 tūkstošu eiro (437,1 tūkstoša latu) kredīta atdošanu, kredīta procentu atdošanu kopumā par 14 tūkstošiem eiro (9,9 tūkstošiem latu), aizņēmumu 386 tūkstošu eiro (271,3 tūkstošu latu) apmērā, pamatkapitāla palielināšanu par 15,4 tūkstošiem eiro (10,8 tūkstošiem latu) un aizdevumu 634 tūkstošu eiro (455,6 tūkstošu latu) apmērā.

LDz vienīgais īpašnieks ir valsts, kuru pārstāv Satiksmes ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas