Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits devis svinīgo solījumu un oficiāli stājies amatā

Jaunais Valsts prezidents Egils Levits, uzņemoties amata pienākumus, pirmdien Saeimas ārkārtas sēdē deva svinīgo solījumu.

"Es zvēru, ka viss mans darbs būs veltīts Latvijas tautas labumam. Es darīšu visu, kas stāvēs manos spēkos, lai sekmētu Latvijas valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Es turēšu svētus un ievērošu Latvijas Satversmi un valsts likumus. Pret visiem es izturēšos taisni un savus pienākumus izpildīšu pēc labākās sirdsapziņas," teica Levits.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) gan aicināja viņu nodot solījumu atkārtoti, pēdējā vārda vietā sakot nevis "sirdsapziņas", bet "apziņas", lai solījums atbilstu Satversmē rakstītajam.

Pēc tam Levits parakstīja svinīgo solījumu, kas tiks nodots glabāšanā Valsts arhīvā, un tika atskaņota Latvijas valsts himna.

Jaunais Valsts prezidents iepriekš intervijā aģentūrai LETA solījis, ka iedzīvotājiem neliks vilties, jo koncentrēsies uz darāmajiem darbiem, nevis savu reitingu. Levits apņēmies būt aktīvs un rūpīgs Saeimas pieņemto likumu vērtētājs, kā arī nākt klajā pats ar savām likumdošanas iniciatīvām.

Valsts prezidenta amatā stājoties Levitam, pilnvaras noslēgušās līdzšinējai valsts pirmajai amatpersonai Raimondam Vējonim.

Saeima Levitu Valsts prezidenta amatā amatā ievēlēja 29. maijā. Par viņu nobalsoja 61 deputāts.

Top komentāri

no malas skatoties
n
Zagļu bandai un putina slavinātājiem , kas te Latvijā smirdina gaisu nepatiks jaunais prezidents Levits.
Itamars Toledano
Redziet, cilvēks var apzināties, ka viņa sirdsapziņas balss nav primārais viņa apziņā, un tad tas var kļūt par nācija nelaimi, ko diez vai apzinās Saeimas izbāzenis un vaska lelle Mūrniece, bet Egilam Levitam vēlu Dieva svētības pilnus prezidentūras gadus, un prātu un gudrību, un izveicību zvēru atpazīšanā un neitralizēšanā!
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
MAN KAUNS PAR KRIEVIŅU ''lustīgajiem nerrrriem !'' JŪS TAK SEN VISU ZAUDĒJUŠI !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas