Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Levits: koalīcijai vispirms jāuzrunā Zatlers

Eiropas Kopienu tiesas tiesnesis Egils Levits uzskata, ka valdošajai koalīcijai vispirms ir jāvēršas pie esošā Valsts prezidenta Valda Zatlera un tikai tad, ja Zatlers atsakās kandidēt uz otro termiņu, jāmeklē jauns prezidenta amata kandidāts.

Levits pirmdien pēc tikšanās ar Zatleru žurnālistiem atzina, ka pagaidām viņš neesot uzrunāts kandidēt uz prezidenta amatu. Viņš vairākkārt uzsvēra, ka prezidenta amata kandidāts ir jāizvirza pareizajā procedūrā.

"Amata kandidāts ir jāizvirza pareizā procedūrā, pareizā laikā, pareizā vietā. Šī procedūra, manuprāt, būtu šāda. Mēs esam situācijā, kad ir nevis jāmeklē jauns prezidenta amata kandidāts, bet kad ir iespējams pārvēlēt esošo Valsts prezidentu, tādēļ koalīcijas partneriem vispirms būtu jāvēršas pie prezidenta un jājautā vai jāuzaicina viņu kandidēt," sacīja Levits.

Pēc viņa domām, tikai pēc tam, kad ir pieņemts lēmums attiecībā uz pašreizējo Valsts prezidentu, var meklēt citus kandidātus.

Tomēr Levits neredz iemeslus, kādēļ būtu jāmeklē cits šī amata pretendents, jo Zatlers ir labi pildījis savus uzdevumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas