Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Līdaka: Truksnis Jūrmalas mēra amatā nebūs ilgstoši

Jūrmalas mēra amatā atkārtoti ievēlētā Gata Trukšņa panāktais deputātu balsu skaita vairākums ir nestabils, tāpēc var prognozēt, ka Truksnis amatā pārāk ilglaicīgi nenoturēsies, pirmdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes pauda Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Vērtējot piektdien notikušo balsojumu, kurā astoņi deputāti, ieskaitot no Saskaņas izslēgto Karinu Siņkēviču, ir nestabils vairākums, ņemot vērā, ka opozīcijā ir septiņi deputāti. Līdz ar to nevarot izslēgt, ka Jūrmalā atsāksies tradīcija mainīt mēru ik pēc pāris nedēļām, teica Līdaka.

Tāpat viņš atzina, ka Truksnis ir uzskatāms par izslēgtu no LZP, savukārt pret partijas biedriem, kuri atbalstīja Trukšņa ievēlēšanu, sankcijas nav plānotas.

Laikraksts Diena pirmdien vēsta, ka par Trukšņa izslēgšanu LZP pārstāvji pauduši pretrunīgas ziņas. Diena piektdien pirmo sazvanīja LZP valdes priekšsēdētāju Edgaru Tavaru, kurš vairākkārt atkārtoja, ka ļoti gribot atturēties no komentāriem un valdes lēmums vēl būšot. Burtiski sarunas laikā ar Tavaru ziņu aģentūru virsrakstos gan parādījās vēsts, ka Truksnis ir jau izslēgts, – to paziņoja partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks. Dienai viņš norādīja, ka valdes locekļi ceturtdienas vakarā telefoniski vienojušies, ka kandidēšanas un ievēlēšanas gadījumā G. Truksnis tiek automātiski izslēgts. "Viņš šo lēmumu var pārsūdzēt LZP domē, kurā ir visu līmeņu deputāti un nodaļu vadītāji. Tas ir stāsts par Zaļās partijas un ZZS tēlu, kas tiek grauts. Viņš ar savu rīcību pierādīja, ka personiskais labums ir pārāks par kopējām interesēm," skarbs bija Silenieks. 

Pret tiem LZP biedriem, kuri balsoja par Truksni, nekādu represiju gan nebūšot. Partijas līdzpriekšsēdētājs arī zināja teikt, ka Jūrmalas nodaļas biedri par valdes lēmumu bijuši informēti, bet, pat ja kāds nebūtu to zinājis, Truksnim esot bijusi iespēja atteikties no kandidēšanas pašam. "Nebija problēmu izvirzīt Jāni Lediņu vai likties mierā," uzskata Silenieks un pieļauj, ka ZZS deputāti būtu varējuši palikt arī opozīcijā.
 
Vairākas stundas pēc šīs sarunas Tavars sociālajos tīklos vēlreiz uzsvēra, ka Truksnis no partijas vēl nav izslēgts, bet partijas valde esot apņēmusies to darīt. Arī LZP Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš Dienai izteicās: "Tā ir Silenieka interpretācija, valdes lēmuma nav bijis." Jautāts, vai pirms balsojuma deputāti zinājuši, ka viņu kandidātam draud izslēgšana no partijas, Lediņš atbildēja: «Es biju informēts, ka daži tā uzskata." Tikmēr viņš uzskata, ka Truksnis var kandidēt no ZZS saraksta arī nākamajās vēlēšanās, ja no KNAB nebūs jaunas informācijas. «Par situāciju Jūrmalā mēs zinām labāk nekā dažs," izteicās Lediņš. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas