Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Lieģis: Nav pieļaujama iespēja Krievijai uzņemties kādas NATO teritorijas pretraķešu aizsardzību

Teorētiski pieļautā iespēja Krievijai uzņemties kādas NATO dalībvalstu teritorijas daļas pretraķešu aizsardzību nav pieņemama, uzskata NATO Parlamentārās Asamblejas Latvijas delegācijas vadītājs Imants Lieģis, uzstājoties pavasara sesijā Bulgārijas pilsētā Varnā.

„Šāda sektorāla pieeja nebūtu pieļaujama, jo ārpus NATO esoša valsts nedrīkst pieņemt stratēģiskus lēmumus par kādas NATO teritorijas pretraķešu aizsardzību,” debatēs teica I.Lieģis. Viņaprāt, šāds ierosinājums ir veids, kā Krievija cenšas iegūt tiesības piedalīties lēmumu pieņemšanā NATO.

Tāpat I.Lieģis uzsvēra, ka Lisabonas samita lēmums par NATO atvērtību dialogam ar Krieviju par pretraķešu aizsardzības jautājumiem nenozīmē automātisku zaļo gaismu „sektorālajai pieejai” un kopējas pretraķešu aizsardzības sistēmas izveidei.

Vienlaikus Latvijas delegācijas vadītājs uzvēra, ka pretraķešu aizsardzībai nevajadzētu kļūt par vienīgo un dominējošo jautājumu NATO un Krievijas dialogā. Ir daudz citi aktuāli jautājumi, kur Ziemeļatlantijas līguma organizācijas un Krievijas sekmīga sadarbība ir iespējama un arī vitāli nepieciešama, piemēram, Afganistānā, pauda I.Lieģis.    

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas