Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Maklakovs: Būt draugiem, ne ienaidniekiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aizejošais karavīrs
a
kurā vietā manā komentārā ir teikts, ka to teica Maklakovs? un kāda nozīme, kurš teica? varbūt žurnālists ne to vien ir sagrozījis? zemāk citēto teikumu arī gan jau, ka žurnālists padarīja neloģisku: Kuģis vairāk ir paredzēts nevis aizsardzības, bet uzbrukuma operācijām, jo tas pārvadā helikopterus un dod iespējas transportēt vienības un darīt kaut ko, izvirzoties uz priekšu.
aizejošajam karavīram
a
nav ienācis prātā, ka Maklakovs teica pareizi, bet žurnālists nepareizi sadzirdēja un pierakstīja?
aizejošais karavīrs
a
foots on the ground.... pārsmējos... īsti tas teiciens skan boots on the ground... kā gan īsti angļu valodā ir pēdas daudzskaitlī? nav feet? aktīviem ļaudīm atkļ iemesls kreklu izgatavošanai un angļu valodas kursiem....
karavirs
k
Meeklet wwwtrade-areaeu
kāds
k
Tiem komjauniešu mankurtiem, kuri jau 20 gadus rosās pa valsts pārvaldi, vismazāk interesē armijas attīstība. Tas var nepatikt kolēģiem austrumos, kuri investē ēnu ekonomikā.
Ram80
R
Brun,u transportieri Latvijai pashai ir loti nepiecieshami.Tas ir aizsegs kaajiniekiem.Tas ir visurgaajeejs, kas paliidzeetu evakueet civilos pluudos un sliktos laika apstaaklos. Tas ir efektiivs kaujas ierocis arii masveida beeglu kontroles gadiijumaa.Masveida beegli noteikti ir sagaidaami tuvaako 10.... 30 gadu laikaa. Pluudi ,veetras,kataklizmas...Jjau sen ir briidinaajumi, ka tas buus.Brunu transportierus,sev par kaunu, vajadzeeja aiznemties no lietuvas NATO samita laikaa..... Un Riidzinieki jutaas slikti,zinot, ka pie lozmeteejiem seezh ne latvieshi.... Likvideejot obligaato militaaro dienestu un paraleeli neattiistot zemessardzi, mees sevi esam atstaajushi bez aizsardziibas.
dzeris
d
šeit jau atkal ASV uzņemas darīt visu melno darbu ES valstu vietā. Daudszu ES valstu, it sevišķi tādu NATO dalībvalstu kā Vācija, špānija un Francija, rīcība uz ASV rīcības fona izskatās stipri nožēlojama un netrālredzīga - karavīru skaiyts minimāls, un arī tikai mierīgajos apvidos, vācie;ši, šķiet, "karo" ar pusdienas pārtraukumu, utt. Izskatās, šīs te valstis tiešām jau jūtas, kā pensijā, atšķirībā no britiem un jaunajām dalībvalstīm, īpaši Polijas. Kaut arī radikālais islams taisni Eiropu apdraud vairāk par visu. Uz to visu skatoties, nez kapēc ticība, ka NATO patiešām būs spējīgs aizsargāt kādu dalībvalsti , nu kaut Latviju.no agresijas , sāk zust.
Virsnieks
V
Maklakovs kā vienmēr pasaka daudz, tai pašā laikā- neko. Viņa runas veids, uzvedība un rīcība maz atgādina ģenerāli. Vairāk kā tāds sīkpartijas politiķis. Vai klerks kādā statistikas pārvaldē. Būdams armijas komandieris Maklakovs sevi apliecinājis kā mīkstčaulīgs un pakļāvīgs cilvēks. Vadījis NBS tā sauktajos treknajos gados, kad aizsardzības budžets bija 300 miljoni latu (vairāk nekā Lietuvā un Igaunijā!). Tacu šajos gados armija faktiski regresēja, nevis attīstījās. Kaujas spēju stiprināšanas vietā tika organizēti dārgi semināri, pasūtītas dārgās pikseļu uniformas par 5 miljoniem Ls, likvidēts obligātais militārais dienests, lai pārietu u algotņu armiju. Nu krīzes laikā redzam, cik tas dārgi izmaksāja. Cilvēku katastrofāli trūkst. Latvija ir vienīgā Baltijas valsts, kurai sauszemes spēkos joprojām nav izveidota brigāde, vien divi nepilni bataljoni, kas regulāri atrodas misijās un par Latvijas drošību gādā simboliski. Latvijas sauszemes spēki ir vienīgie NATO, kuriem joprojām nav neviena paša bruņutransportiera. Pat misijās to nav. Bet Maklakovs atkal runā par kaut kādām vīzijām, ka Meimenē šo to dabūšot no norvēģiem. Nožēlojami!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas