Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Microsoft Latvijā vēlas īstenot globālu valodu tehnoloģiju projektu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tilde nemaas
T
jaasaka gan ka te jau lakam darbojaas vasiljeva k-gs - Tildes biroja iipashieks. vismaz kaut kas notiek, lai tikai politiskajaa liimenii bet pozitiivs piemeers, ka itka buus projekts (vai arii reklaama Microsoft & Tildei - taa eenaa). arii nav slikti :)
vilis
v
Apsveicami!
hi hi hi
h
laba afēra voldim, va ta atkal humapalu vecene bīda?
Interesanti
I
>nejauši uzzināju, ka MS licences Latvijas valsts pērk MSofta, kurš ir reģistrēts īrijas brīvzonā un >līgumu laušana maksātu 3 gadu licenču maksu.... Ja šis ir taisnība, tad jautājums vai līguma noslēgšana ir tikusi organizēta atbilstoši ES prasībām par iepirkumiem un vai LR valstij nepienāktos saņemt vēl pamatīgas soda sankcijas par attiecīgiem pārkāpumiem. Būtu jaunu nu ļoti veselīgi, varētu vēl varonīgajiem līguma slēdzējiem piemest pa kādam ordenim.
Ainis
A
Tādas kvalitātes tulkošanas robotus, kāds ir jaunajā Tildes Birojā, es pats redzēju jau 1994.gadā uz Windows 3.1 ;) Tas gan bija Eng-Ru, bet tam nav nozīmes. Nevajag domāt, ka "Uz priekšu viss iet ļoti lieliem soļiem" ar šādiem saukļiem tikai lielu piķli kāst no tiem, kam tas ir, vai kādam aploksnes dot :)
Juris
J
Ne par velti e-lietu ministriju bijām iedibinājuši, kurš katrs jau tādu līgumu nebūtu mācējis noslēgt. Tagad gan grūti laiki iestājušies, ka e-lietām vairs sava ministra nava -- Zatlerim lai, jāiet palīgā.
kaimiņciema revidents
k
nejauši uzzināju, ka MS licences Latvijas valsts pērk MSofta, kurš ir reģistrēts īrijas brīvzonā un līgumu laušana maksātu 3 gadu licenču maksu....
Juris
J
Iepriekšējo reizi MS pieteicās "palīdzēt" maijā/jūnijā, kad atklājās valdības plāni par budžeta apcirpšanu valsts iestādēm. Tagad atkal MS piesakās laikā, kad spriežam par ievērojamu budžeta apcirpšanu. Laikam MS grib mums palīdzēt? Zatlers ar Kamparu reaģēja zibenīgi un pasniedza pretī izstieptu roku. Nu nekādi negribētos ticēt nelabvēļu versijai, ka MS baidās no open source softa ieviešanas valsts pārvaldē (piemēram, Open Office) un tāpēc kritiskajos brīžos pasviež mums pa kādam kaulam...
lote
l
Vai Tev izskatās, ka mums šobrīd ir ļoti daudz resursu dajebkam? Jāpriecājas, ka ir kāds, kas grib mums kā palīdzēt, lai kādi arī nebūtu tālejošie mērķi.
zeme
z
atnākuši aizjūras žuļiki pārņemt jaudīgākās nozares un ciema muļķīši priecājas. Ar microsoft bez latvijas līgumi ir tikai čīlei un bulgārijai. Visā pasaulē citu muļķu nav atradies, a šie priecājas.
lauķis
l
Kaut nu atkal pasākumā neiesaistītos kads badīgais vai skopais jaunlaicēns.Uz priekšu !
Ervīns
E
Patiesībā bija iespēja palietot jaunā Windows 7 LV interfeisu - neticēsiet, bet tie TTC vājprāta murgi beidzot ir izmēzti un ir salikti normāli, ikdienā lietoti vārdi un termini. Un vispār ir tāda sajūta, ka MS iet pareizajā virzienā, pēc vilšanās ar Vistu, Win7 izskatās pat ļoti labi.
Wala
W
Malziet lielāķu ticību !!! Uz priekšu viss iet ļoti lieliem soļiem arī tilkošanas roboti utml. Tikai tas ka tikai tikko tikko visas tulkošanas lietas sāk nopietnāk attīstīties. Problēma tikai protams ir tāda ka M$ vēlas to organizet ta teikt slēgti. Ieduvums būtu ja šī tehnoloģīja būtu maksimāli atvērta tāpat ka projekta grupa !!! Bet jebkurā gadījumā veidojot ko šādu Latvijā mēs vienalga esam ieguvēji, ja vien ... valstsvīri šī ietekmē nesāks pa labi un pa kreisi pirkt M$ licences, tas nekas ka cita ražotāja vai OSS piedāvājums iepsējams būtu vairāk piemērots konkrētam mērķim ;)
Dīzels
D
Ļoti, ļoti labi , ja neteikt perfekti.
zvirbulēns
z
Kārtējie zagļi klāt un Valdis sajūsmā :(((

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

 

Lasiet Vilfrīda Grommena rakstu laikrakstā "Diena": E-pārvalde — tehnoloģisks un arī politisks jautājums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas