Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mozgis atkāpjas veselības stāvokļa dēļ

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis ir iesniedzis atlūgumu. Veselības stāvokļa dēļ viņš Veselības ministriju lūdz atbrīvot sevi no amata ar 19.februāri. Piektdienas pēcpusdienā slimnīca izplatījusi viņa paziņojumu, kurā Dz.Mozgis pauž cerību, ka Bērnu slimnīcu izdosies izveidot tādu, kura būs draudzīga bērniem un ģimenēm, kurā būs savstarpējā uzticībā balstīta pozitīva domāšana un augsta darba kultūra, kura vasarās būs ziedošs dārzs, bet ziemās tā būs silta un mājīga.

"Sirdī es vienmēr turpināšu degt par to, kam esmu ziedojis lielu daļu manas dzīves – Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu."

Veselības ministrijai kā slimnīcas kapitāldaļu turētājai tagad septiņu dienu laikā jāsasauc dalībnieku sapulce un jāpieņem lēmums par slimnīcas valdes sastāva izmaiņām līdz jauna valdes priekšsēdētāja izvēlei.  

Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) norāda, ka Dz. Mozgis vairāk nekā desmit gadu garumā, ieguldot gan savas zināšanas, gan enerģiju un sirdi veicinājis BKUS izaugsmi. "Šī nesavtīgā nodošanās darbam, neskaitot ne darba dienas, ne stundas diemžēl maksājusi  arī veselību. Tomēr, ceru, ka, profesors pēc atveseļošanās turpinās ar savu pieredzi un zināšanām veicināt slimnīcas tālāku attīstību un izaugsmi,” teic B. Rozentāle. Ministrijas pārstāve Egita Pole skaidro, ka ministre cer, ka "Mozgis no Bērnu slimnīcas pavisam nepazudīs, un jaunajam vadītājam neliegs savu padomu".

BKUS sabiedrisko attiecību pārstāve Romēna Namniece Dienai stāsta, ka Dz.Mozgis slimo jau kopš pirmdienas, viņam ir "slimības lapa". "Acīmredzot, tā ir viņa izvēle," saka R.Namniece. Uz jautājumu par to, vai BKUS pēdējā laikā nav saņēmis kādu informāciju no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) par kriminālprocesa kukuļošanas lietā virzību, R.Namniece Dienai atbildēja - nav tādas informācijas.

Iepriekš, kad Dz.Mozgis rudenī korupcijas skandāla sakarā uz izmeklēšanas laiku pēc paša rosinājuma atkāpās no amata, viņu atpakaļ amatā atsauca veselības ministre. Dz.Mozgis bez kavēšanās piekrita. Viņa prombūtnes laikā par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju tika iecelts BKUS medicīnas direktors Andis Lācis.

KNAB sabiedrisko attiecību pārstāvis Andris Vitenburgs par izmeklēšanas virzību atbild lakoniski - "aizdomās turēto skaits uz doto brīdi nav mainījies, izmeklēšana turpinās." KNAB pagaidām nevarot atbildēt, pēc cik ilga laika lieta tiks nodota prokuratūrai apsūdzības uzrādīšanai.

Jau ziņots, ka novembra sākumā aizdomās par iespējamām koruptīvām darbībām KNAB aizturēja BKUS valdes locekli Arni Kramzaku un saimniecības direktoru Aivaru Lisenko, kā arī būvuzraugu Projektu vadības un attīstības birojs valdes locekli Raiti Muižnieku un Rīgas firmas Pamats lielāko īpašnieku Aleksandru Kreiceru. Viņi visi tika turēti aizdomās par nelikumīgām darbībām būvdarbu iepirkuma konkursā. Dažus mēnešus pēc viņu apcietināšanas pēdējā BKUS rīkotā būvdarbu iepirkumu konkursā atkal uzvarēja Rīgas firma Pamats. Atklājās, ka arī šī konkursa tehnisko specifikāciju izstrādāja PVAB kopā ar iepirkuma komisijas sākotnējo vadītāju A.Kramzaku, un komisijā darbojās A.Lisenko. Iepirkumu uzraudzības birojs atklāja pārkāpumus un nepilnības šajā konkursā.

(papildināta pirmā rindkopa, pievienots Dz.Mozga paziņojuma teksts labajā pusē)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Dzintara Mozga paziņojums:

Sirdī turpināšu deg par Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu

Es esmu pateicīgs Dievam, ka man bija tas gods un laime strādāt kopā ar ļoti labiem cilvēkiem, lai realizētu kopīgus mērķus un sapņus. Pateicoties pašizdegšanai, entuziasmam un godaprātam, mēs Bērnu slimnīcā esam sasnieguši milzīgu lēcienu veselības aprūpes pakalpojumu kvalitātes attīstībā. Daudzi no mums sajūt, ka kopā novecojam un es patiesi izsaku sirsnīgu pateicību visiem, kuri man ticēja un uzticējās, veltīdami Bērnu slimnīcai milzīgu laiku no sava cilvēka mūža.

Es esmu no sirds pateicīgs visiem ziedotājiem, kuru ziedojumi ļāva mums pa kripatiņai darīt Bērnu slimnīcas vidi mājīgāku un bērniem draudzīgāku. Es izsaku pateicību sadarbības partneriem par atbalstu, korektām un godīgām attiecībām, kā arī plašsaziņas pārstāvjiem, kuri ļāva sabiedrībai un politiķiem labāk saskatīt problēmjautājumus.

Es ceru, ka mana darba turpinātājiem kādudien izdosies izveidot tādu Bērnu slimnīcu, kura būs draudzīga bērniem un ģimenēm, kurā būs savstarpējā uzticībā balstīta pozitīva domāšana un augsta darba kultūra, kura vasarās būs ziedošs dārzs, bet ziemās silta un mājīga, kurā strādās cilvēki, kuri uzskata, ka kalpošana bērniem ir laime.

Sirdī es vienmēr turpināšu degt par to, kam esmu ziedojis lielu daļu manas dzīves – Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu. Un es vienmēr ticēšu, ka Labais uzvar vienmēr, tikai ne vienmēr mēs paši to varam saskatīt vai
sagaidīt.

Pateicībā un ar cieņu:
bijušais valdes priekšsēdētājs
asociētais profesors Dr.med. Dzintars Mozgis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas