Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NA atkal negūst atbalstu idejai nedot termiņuzturēšanās atļaujas Krievijas pilsoņiem

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK arī šonedēļ bija iesniegusi skatīšanai Saeimā priekšlikumu uz laiku pārtraukt termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanu Krievijas pilsoņiem par nekustamā īpašumu iegādi, taču, tāpat kā pagājušajā nedēļā, šis priekšlikums netiks nodots skatīšanai Saeimas komisijā.

Par šī priekšlikuma skatīšanu Saeimas komisijā nobalsoja 30 deputāti, pret bija 39, bet atturējās astoņi tautas kalpi.

Šo ideju, kas tapusi dažas nedēļas pirms Saeimas vēlēšanām, politiskais spēks pamatoja ar Krievijas militāro agresiju pret Ukrainu, kuras dēļ neesot pieļaujams, ka vairumu termiņuzturēšanās atļauju izsniedz tieši Krievijas pilsoņiem.

"Nepieļaujama vilcināšanās ar uzturēšanās atļauju aizliegumu. Šodien tas ir nacionālās drošības jautājums," pausts politiskā spēka paziņojumā.

Nacionālās apvienības deputāti grozījumu nepieciešamību pamatoja ar to, ka persona, kura atbilstoši Imigrācijas likumam iegūst termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, vienlaikus iegūst arī noteiktu ekonomisku ietekmi valstī un caur to arī iespēju ietekmēt Latvijā notiekošos politiskos un sociālos procesus, kā arī iespēju ietekmēt publiskās informācijas apriti. Taču apstākļos, kad Krievijas izraisītā militārā konflikta virzība nav paredzama, nedrīkst lieki riskēt un radīt sev papildu nacionālās drošības apdraudējumus, pauda likumprojekta autori.

Jau ziņots, ka 1.septembrī stājās spēkā Saeimas maijā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Imigrācijas likumā, kas paredz līdz 250 000 eiro palielināt nekustamā īpašuma minimālo vērtību, par kura iegādi var iegūt termiņuzturēšanās atļauju. Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai nodotie grozījumi Imigrācijas likumā sākotnēji paredzēja šo darījumu slieksni noteikt 150 000 eiro apjomā. Parlamentārieši nolēma palielināt šo slieksni, kā arī vienojās atteikties no iepriekš paredzētas kvotu sistēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas