Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

«Nā ču!» un «Ašā kabacnauda» - nihilisms pret noteikumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
3541
3
Labs!
Garry
G
Izformēt to valodas komisiju... Lūk, reāls piemērs, ar ko nodarbojas mūsu visu apmaksāti ierēdņi. It kā svarīgāku lietu nebūtu, ko darīt. Lai iet sniegu tīrīt Vērmaņparkā!
Человек
Ч
Es nepavisam neesmu pamuļķītis, jo esmu pamuļķīte. Un Raivis man tiešām patīk - kā tāds, kā fenomens - , bet neko viņš nespiež un vispār neesam pazīstami... Diemžēl.
Человек
Ч
Es esmu latviešu pamuļķītis, kas te raksta Čeloveka vārdā. Čelovek, ja vari, atvaino mani, lūdzu, jo man atkal te piemetusies lēkme, turklāt Raivis spiež rakstīt visādas muļķības.
Человек
Ч
Dzejoklīši tiešām forši - pareizās devās absurdi un stulbmīļi. Sevišķi patīk Ļū-bē. Bet diezin vai Zinovjevam taisnība par vispārējo pagrimumu. Tāds bijis vienmēr, tikai agrāk tas nevarēja tik plaši izpausties, kļūt publisks. Jo vairums jau nemācēja rakstīt. Tagad no apakšas līmenis drusku pacēlies - datoru pazīst, bet no augšas - līmenis krities, īstas gara aristokrātijas arī tikpat kā vairs nav. Ne jau mūsu dīķī, bet Airopā (Amerikā un Ķīnā nekad nav bijusi).
minhauzens
m
Katrs taisa tādas reklāmas, kādas viņuprāt būtu visefektīvākās, lai piesaistītu cilvēku uzmanību! Un lūdz- uzmanība piesaistīta! Vienam patīk - citam nē, bet reklāma šā vai tā ir ievērota. Slikta reklāma būtu tad, ja tā tiktu nepamanīta. Bet tas, ka grib uzlikt kaut kādus sodus, pilnīgs sviests! Neredzu iemeslu par ko.
pele
p
Nu gan atraduši par celt traci! Smieklīgi. Cilvēkiem laikam tiešām nav ko darīt, ja jau sāk piekasīties katram sīkumam. Mani piemēram SEB bankas reklāma uzrunā un liekas piesaistoša. Vienkārši un ar odziņu. Neba jau nu viņi netīšām pieļāvuši kļūdu kā tas mēdz gadīties daudzos mēdijos ikkatram, bet šī ir tā reize, kad reklāma piesaista ar savu konkrētumu un īso saukli! Tie, kuri te piekasās, labāk ieteiktu viņiem pievērst uzmanību daudz nozīmīgākām lietām un nekavēt laiku tur, kur tas nav jākavē.
Человек
Ч
"Tad jau visi Bērziņi un Ivanovi Latvijā ar', tavuprāt, ir radinieki?" - Элементарно, Ватсон! Смотрим декларацию должностного лица Антона Курситиса, а именно, 12. Deklarācijas iesniedzēja laulātais, brāļi un māsas, vecāki (arī adoptētāji), bērni (arī adoptētie). Так вот: JANĪNA KURSĪTE-PAKULE Māsa - Я не Нео, я только учусь!
KaTs
K
1.estetizēt var gan skaisto, gan kroplību 2. sāls, pipari un etiķis tikai un vienīgi MAZLIET - šobrīd "reklāmas mode" un "augstās modes" mode mums bieži piedāvā faktiski pārtikt tikai un vienīgi no sāls, pipariem un etiķa ( kā TELE2 meteors); tas PROTAMS šķebina un efekta vietā bieži dod defektu
Vēl viens "nā-ču"
V
kas ik reizes neizturami krīt uz nerviem, ir "vēl vairāk salveTES"! Totāli piegriezies, kā reklāmās kropļo valodu! Vai tik tiešām neviens no VVC darbiniekiem neskatās TV???
Mr.Marley
M
Kas labs ir pasaka māja Кто с детства каждому знаком, Kurš bērnībā katru zīme Кто не ученый, не поэт, Kas nav zinātnieks, ne dzejnieks, А покорил весь белый свет. Pasliktinājušies visā pasaulē. Кого повсюду узнают, Kas visur zināt Скажите, как его зовут? Saki man, kāda ir viņa vārds? Бу-ра-ти-но, Bu-ra-ti-no, Бу-ра-ти-но. Bu-ra-ti-no. На голове его колпак, Pie galvas cepuri, Но околпачен будет враг, Bet muļķis ienaidnieks Злодеям он покажет нос, Nelabs viņš parādīs savu degunu, И рассмешит друзей до слез. Un smieties draugu līdz asarām. Он очень скоро будет тут, Viņš drīz būs šeit Скажите, как его зовут? Saki man, kāda ir viņa vārds? Бу-ра-ти-но, Bu-ra-ti-no, Бу-ра-ти-но. Bu-ra-ti-no. Он окружен людской молвой, To ieskauj vārds mutē, Он не игрушка, он живой, Tā nav rotaļlieta, viņš ir dzīvs, В его руках от счастья ключ, Rokās atslēga uz laimi И потому он так везуч. Un tāpēc, ka viņš ir tik laimīgs. Все песенки о нем поют, Visas viņu dziesmas dziedāt, Скажите, как его зовут? Saki man, kāda ir viņa vārds? Бу-ра-ти-но, Bu-ra-ti-no, Бу-ра-ти-но, Bu-ra-ti-no, Бу-ра-ти-но, Bu-ra-ti-no, Бу-ра-ти-но. Bu-ra-ti-no.
Ļū-bē
Ļ
Mežā piedzima egle, mežā viņa auga. Ziemā un vasarā slaida, Zaļa bija. Putenis viņai dziedāja dziesmiņu: «Guliet, egle, бай-бай!» Moroz ar sniedziņu ietina: «Paskatieties, ne aizsalstiet!» Bailulītis stostiķis pelēcis Zem egles lēkāja. Poroju vilks, dusmīgs vilks, ar Ristsoju noskrēja. Ču! Sniegs pa mežu biežam Zem slieces čīkst Šūpuļzirgs мохноногая Steidzas, skrien. Veicas дровенки šūpuļzirgs Uz дровнях vecis Srubil viņš mūsēju egli Zem paša pasakņa. Un lūk viņa, tērps, Uz svētkiem pie mums atnāca, Un daudz, daudz prieka Bērneļiem atnesa.
KaTs
K
Patreiz pastāvošā normētā latviešu valoda ir tikai un vienīgi šī brīža (nu apmēram kādu 20-30 gadu) paraugvienošanās par to kādai vajadzētu būt latviešu valodai. Mēdz teikt - katolim lielākais grēks ir būt svētākam par Romas pāvestu Latviešu valoda vēl arvien ir viena no bagātākajām un niansētākajām valodām pasaulē. Mums ir pat līdz 250 000 valodas pamatvārdu, kamēr vāciešiem tikai ap 50 000 un frančiem ap 75 000. Tāpēc viens no latviešu valodas pilnvērtīgas pastāvēšanās garantiem ir arī dažādu sarunvalodas un profesionālo slengu (argo pēc V. Igo - Nožēlojamie 2 sēj. 7. grāmata) lietošana, fiksēšana un pat kultivēšana. TIKAI Te nu ir runa par dažādās komunikācijās lietoto STILU izmantojuma konsekvenci un korektumu. Latvijas valsts radio un tālrādes un vismaz Latvijas Vēstneša latviešu valodas lietojumam būtu jābūt nevainojamam (atkal - galvenokārt un pamatā). Man personiski asinis stingst kaulos, kad reizēm pat augstas amatpersonas izsakās nevainojamā latviešu literālajā valodā, bet viņu teiktais saprotams tikai vai nu pārtulkojot tekstu kādā citā valodā vai atsaucot atmiņā nelatviskas lingvistiskās klišejas un frazeoloģismus.
gruu
g
Tad jau visi Bērziņi un Ivanovi Latvijā ar', tavuprāt, ir radinieki?
V
V
"simtiem tūkstošu krievvalodīgo apgūst un sāk lietot latviešu valodu, kura viņiem nekad nebūs augstākajā līmenī" - tieši tā. Un galvenā problēma nav tā, ka krievi kropļotu valodu, bet tas, ka latvieši to dzird un nepielabo, lai viņi turpmāk zinātu kā ir pareizi. Pasīvi esam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas