Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

NA neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā

Nacionālā apvienība (NA) neuzskata, ka būtu sevi atstatījusi no darba nākamajā valdībā vai izstājusies no koalīcijas veidošanas sarunām, šorīt LTV Rīta panorāmā paziņoja NA politiķis Jānis Dombrava.

"Jaunās vienotības" (JV) virzītā premjera amata kandidāte Evika Siliņa otrdien piedāvāja "Apvienotajam sarakstam" (AS) iekļauties koalīcijā ar JV, Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem". Viņas skatījumā, NA sevi no iekļaušanās valdošajā koalīcijā esot atstatījusi, novelkot "sarkano līniju" kopīgam darbam ar "Progresīvajiem".

AS šādam koalīcijas variantam nav piekritis, solot piedāvāt savu valdības modeli, kuru vadītu Siliņa, taču pagaidām tas publiski nav darīts zināms. Līdz šim AS aizstāvēja līdzšinējā koalīcijas modeļa, kurā strādāja JV, AS un NA, saglabāšanu, un arī plašākas koalīcijas gadījumā tās politiķi pauduši simpātijas sadarbības turpināšanai ar NA.

Dombrava stāstīja, ka jau bijuši nozīmēti datumi partiju tālākām sarunām, kas tagad aprāvušās. Viņam izskatoties, ka tagad uz priekšu tiekot virzīts trīs partiju - JV, ZZS un "Progresīvo" - koalīcijas modelis ar 52 deputātu balsīm.

NA apliecina, ka ir gatava strādāt valdībā, bet ne ar jebkuru partiju, paziņoja Dombrava un pauda viedokli, ka no plašākas valdošās koalīcijas esot jāizslēdz "Progresīvie".

Savukārt AS politiķis Edvards Smiltēns joprojām neatklāja, kāds būs AS piedāvājums nākamajam koalīcijas modelim.

Viņš noliedza, ka AS nevarētu strādāt kopā ar ZZS, lai arī daudz kritizēja ZZS par tās saitēm ar tiesājamo Ventspils politiķi Aivaru Lembergu, kura atrašanās valdošās koalīcijas tuvumā radot reputācijas un drošības riskus.

Arī intervijā TV3 Smiltēns oficiāli neatklāja AS gaidāmo piedāvājumu sev vēlamajam koalīcijas modelim, tomēr vēlreiz atkārtoja viedokli, ka ideālais šajā Saeimā esot esošais koalīcijas modelis.

Ja koalīcija tiekot paplašināta, tad, pēc Smiltēna vārdiem, esot "jābūt dzelžainai pārliecībai", ka Lembergs nejauksies valsts lietās. Smiltēns nepauda redzējumu, kā būtu jāizpaužas Lemberga norobežošanai no valdības, jo tas esot jādara Siliņai kā premjera amata kandidātei un arī ZZS esot skaidrāk jādemonstrē sava distancēšanās no Lembrga.

Savukārt pret sadarbību ar "Progresīvajiem" Smiltēnu bažīgu darot šīs partijas "strauja pozīciju maiņa", kurus viņš esot novērojis dažādos politiskos jautājumos.

Taujāts, ko AS darīs, ja JV nepieņems tās piedāvājumu valdības modelim, Smiltēns stāstīja, ka partiju apvienība tad vēlreiz lemšot, ko darīt tālāk, attiecīgi šis nebūšot ultimāts, kura nepieņemšana nozīmētu, ka AS pilnībā izstājas no koalīcijas veidošanas sarunām.

AS šķelšanos Smiltēns nepieļauj, jo partiju apvienība esot "vienota kā nekad".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas