Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Neatkarīgais deputāts Rusiņš stāsies NA

Savulaik viens no sešiem Reformu partiju neilgi pirms 11.Saeimas darba sākšanas pametušajiem deputātiem no tā sauktās Olšteina grupas Gunārs Rusiņš nolēmis iestāties Nacionālajā apvienībā Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), jo tieši šī politiskā spēka ideoloģija un nostāja valsts nacionālo interešu aizstāvībai viņam šķiet vispieņemamākā, portālu Diena.lv informēja deputāts.

"Uzskatu, ka tieši šobrīd Latvijai ir ārkārtīgi nopietni jāizvērtē nacionālās drošības un aizsardzības politika. Notikumi Ukrainā pierāda to, ka mums ir nepieciešams pievērst daudz nopietnāku uzmanību gan mūsu valsts drošībai un militārai sagatavotībai, gan valsts aizsardzības materiāli tehnisko līdzekļu nodrošinājumam," skaidrojis Rusiņš.

Viņš uzsvēris, ka jau šī Saeimas sasaukuma laikā nācis klajā ar iniciatīvu izveidot militāras apmācības kursu programmu Latvijas jauniešiem, kas paredzēs militārās apmācības trīs mēnešu garumā, un piedāvājis izveidot militāro kursu apmācības programmu, kuru jaunieši vecumā no 16 līdz 27 gadiem varētu iziet trīs mēnešu laikā. 

"Militārie kursi ne tikai sagatavos jauniešus militārajā jomā, bet vienlaikus veicinās arī pienākuma apziņu pret valsti un sabiedrību. Tāpat neatsverams ieguvums būs papildus fiziskā sagatavotība, kas daudziem jauniešiem diemžēl šobrīd ir ļoti zemā līmenī. Domājot par mūsu valsts militāro sagatavotību un drošību, nevaram aizmirst arī par tiem, kuri jau šobrīd savu dzīvi velta vai arī ir veltījuši mūsu valsts aizsardzībai. Tieši tādēļ ir nepieciešams nodrošināt pienācīgu dzīvi Latvijas armijas karavīriem un viņu ģimenēm, kā arī darbā iekārtošanās iespējas no militārā dienesta atvaļinātajiem karavīriem," skaidrojis parlamentārietis.

Tāpat viņš NA ietvaros iecerējis turpināt aktīvi strādāt pie iniciatīvām, kas saistītas ar dzimumnoziegumu pret mazgadīgajiem izplatības ierobežošanu Latvijā, veicinot daudz bargāku sodu noteikšanu par šādiem noziegumiem apsūdzējām personām. Tāpat Rusiņš apņēmies pilnveidot Latvijas likumdošanu, lai ierobežotu alkohola izplatību jauniešu vidū, nosakot, ka alkoholiskos dzērienus drīkst iegādāties tikai personas, kuras sasniegušas 21 gada vecumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas