Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Nezināšanas dēļ par zālēm pārmaksājam sešus miljonus gadā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pozitiv
P
Kaut ko pozitīvu šajā dzīvē nevar atrast??? Citādi viemnēr raxta tikai to slikto :(
Aplama info
A
Ka var publicēt nepatiesu informāciju!!! Jau žurnālistika arī mums sāk klibot, smagi klibot!
????
?
Nevis nezināšanas dēļ, bet gan tāpēck,a aptiekas kategoriski atsakās dot citas, kā tikai tās, kas rakstīts uz receptes. Viņi paziņo, ka kompensējamās zāles nedrīkst aizvietot. Par pilnu samaksu gan varot aizvietot. Tā vismaz ir Tukumā.
Ieva
I
Īsti nesaprotu aicinājumu valstij vairāk kompensēt, jo, lai gan normālā valstī tas būtu stimuls pašiverēt, lai sanāk lētāk (arī tāpēc, ka slimnieki retāk nokļūs slimnīcā), taču mūsējās valsts ierēdņiem....
greshka
g
Beidziet ik reizi pērkot medikamentus aptiekā tie maksā par 5.% dārgāk. Tā ir mafija medicīnā , nav brīnums kad peļņa ir hiper kosmiska. Un kas ir par šo lietu, vaig saukt pie atbildības vainīgos pat līdz licences anulēšanu mediķim. Tad citi neatļautos riskēt. Bet pie mums viss beigs ies kā vienmēr , jā ir pārmaksāt bet atbildīgo nav.
Signe
S
Ņemot vērā šādus faktus, smieklīgi liekas veselības ministrijas argumenti par to, ka nevar apmaksāt medikamentus, kuri nav iekļauti kompensējamo zāļu sarakstā, cilvēkiem, kuriem tas nepieciešams izdzīvošanai, jo pietrūkst līdzekļu. Līdzekļi ir, bet tie tiek neracionāli izlietoti.
VM blefo!
V
KĀ /!!!/ var ienākt prātā šajā situācijā vainot /kaut vai daļēji/ pacientus - nespeciālistus medicīnas jomā??? Viennozīmīgi visvairāk atbildības gulstas uz valsts iepirkuma un uzraudzības institūcijām, t.i., TP pārziņā esošo Veselības ministriju ar Eglīti priekšgalā, un zāļu izplatītājiem. Protams, arī ārsti nav bez vainas, tomēr viņus es vainotu mazāk. Savā pailgajā slimnieces mūžā tikai vienu reizi man aptiekā ir piedāvātas lētākas zāles. Un NEKAD neesmu dzirdējusi, ka SLIMNIEKS aptiekārei lūdz dārgākas zāles, tāpēc NEVAINOJIET PACIENTUS!!! Veselības ministrijai savu vainu nevajag novelt uz citiem!!!
laila
l
un ļoti žēl, ka valsts atklāti stutē noteiktus farmācijas biznesa pārstāvjus, neiekļaujot zāļu reģistrā lētākus, bet ne sliktākus medikamnetus. Manai slimībai Krievijā ražo ļoti efektīvus un lētus preperātus, bet Latvijā tos iegādāties nevar, jo šeit tie nav reģistrēti. Esmu spiesta iegādāties daudz dārgākas zāles, kas ražotas ES un ne uz pusi tik efektīvas.
Mana pieredze
M
Dazi arsti arii labie! Man adas arste izrakstija 5 kremus un neviens nedereja! Bet visi maksaja labu naudu! 6 tikai dereja. Dazu arstu nekompetence ir unikala!
klusais
k
Zāļu firmu simbioze ar dakteriem ir unikāla. Diemžēl par to jau runā gadiem un tikai tagad pēkšņi kāds ko atrod.
t
t
tieši tā - es savējās negribētu aizvietot, jo ilgstoši lietojot, esmu nākusi pie secinājuma, ka ir ok un tādēļ šobrīd jau tāpat nākas piemaksāt
Paija
P
Ja aptiekā jautā kādas zāles, tad farmaceits - viltīgā lapsa, sāk ar dargāko zāļu piedāvājumu, bet, kad redz, ka klients nepirks, piedāvā: ak, jā, mums vēl ir no Ukrainas...... :-( Farmaceiti, aptieku bizness - viens no bagātākajiem biznesiem ne tikai Latvijā, bet pasaulē arī.
Ivanāns
I
Tomēr ne veinmēr visi aizvietotāji ir līdzvērtigi tām zālēm, kuras azivieto.
valdis
v
kolosāli pelna visi ,pat kaprači...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas