Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Nodibina "Nacionālo apvienību Visu Latvijai-TB/LNNK"

Par Nacionālās apvienības Visu Latvijai-TB/LNNK dibināšanu nobalsoja visi 300 uz kongresu izvirzītie partiju delegāti, kas visi arī bija ieradušies. Apvienības valdē no TB/LNNK ir Roberts Zīle, Gaidis Bērziņš, Māris Grīnblats un Jānis Trupovnieks. _Visu Latvijai _valdē pārstāv Raivi Dzintaru, Imantu Parādnieku, Eināru Cilinski un Jāni Iesalnieku.

Pēc šī lēmuma pieņemšanas visi delegāti, stāvot kājās, nodziedāja dziesmu Dzimtā valoda, ko kopā ar VL dziedošo grupu izpildīja arī TB/LNNK līderi, solists bija Aivars Brīze. Kongresu atklājot, tika ienesti Latvijas un abu partiju karogu tautas mūzikas kopas Auļi pavadījumā.

Lēmumā ir teikts, ka apvienība īsteno nacionāli konservatīvu politiku un tās mērķis ir latviskas, demokrātiskas, tiesiskas un ekonomiski plaukstošas Lavijas valsts droša nākotne Eiropas valstu saimē kā garants latviešu nācijas pastāvēšanai, attīstībai. Apvienības mērķis ir arī okupācijas un kolonizācijas seku likvidēšana.

Par apvienības vadītāju valde ievēlēja R. Zīli, par vietniekiem - Gaidi Bērziņu un Raivi Dzintaru.

R. Zīle, noslēdzot kongresu, teica, ka viņa amats ir ļoti liela atbildība ne tikai apvienības biedru, bet arī Latvijas pilsoņu priekšā, taču viņš cerot, ka pēc četriem gadiem Latvijā, ja ne visi runās latviski, tad vismaz nekautrēsies runāt.

Viņš arī cer, ka mēs būsim pārvarējuši krīzi un Latvijas vidusslānis būs nostiprinājies. "Cilvēki, ja vēl nebūs atbraukuši, vismaz gribēs atgriezties Latvijā". R. Zīle aicināja būt saspringtiem kampaņā un ar cieņu izturēties arī pret konkurentiem.

"Tas ir ne tikai kongress, bet arī svētki. Lai šo iedvesmu mēs spētu arī ikdienas rutīnā," teica R. Dzintars, kurš, savukārt, uzrunājot kongresu, sacīja, ka ir tikai divi politiiskie spēki ar skaidru ideoloģiju - tikko nodibinātā apvienība un "Saskaņas centrs".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas