Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Pabriks ar Gruzijas aizsardzības ministru pārrunā pieredzes apmaiņas iespējas

Trešdien, 22.maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Gruzijas aizsardzības ministru Irakliju Alasaniju un pārrunāja divpusējās sadarbības iespējas. Gruzijas aizsardzības ministrs Latvijai pateicās par sniegto atbalstu tās eiro-atlantiskajos centienos un uzsvēra, ka Gruzijai ir ļoti būtiski attīstīt sadarbību aizsardzības jomā visaugstākajā līmenī, portālu Diena.lv informēja Aizsardzības ministrijā.

A.Pabriks norādīja, ka šajā gadā īpaša uzmanība tiks pievērsta praktiskās sadarbības attīstīšanai aizsardzības politikas plānošanas, ekspertu apmācības sabiedrisko attiecību jautājumos un militāro apmācību jomā. No 1.-19.jūlijam Gruzijas pārstāvji piedalīsies nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas kursos Latvijā, ko nodrošinās NBS Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skola.

Tikšanās laikā Gruzijas pārstāvji tika informēti par Latvijas dalību NATO integritātes veidošanas iniciatīvas pašnovērtējuma procesā 2012.gadā, uzsverot tā lietderību, lai apzinātu padarīto un vēl darāmo korupcijas un interešu konfliktu novēršanā aizsardzības sistēmā. Šobrīd Latvija turpina darbu pie priekšlikumu ieviešanas situācijas uzlabošanai un iesaka arī citām valstīm iesaistīties šajā procesā.

Pārrunājot Latvijas un Gruzijas iesaisti starptautiskajā operācijā Afganistānā, A.Pabriks informēja, ka Latvija cer uz sekmīgu plānošanas procesu, lai lemtu par tālāko par sabiedroto iesaisti Afganistānā pēc 2014.gada. Aizsardzības ministrs izteica līdzjūtību Gruzijas kolēģim par šā gada 13.maijā uzbrukuma rezultātā bojā gājušiem Gruzijas karavīriem Afganistānā.

Ministri bija vienisprātis par nepieciešamību attīstīt uzņēmēju, kuri darbojas militārās industrijas jomā, kontaktus, lai veicinātu abu valstu ekonomisko sadarbību.

Gruzijas kolēģi tika iepazīstināti arī ar Latvijas nodomu veidot NATO izcilības centru stratēģiskās komunikācijas jautājumos, kā arī informēti par plānu attīstīt kiberaizsardzības vienību Zemessardzē, piesaistot speciālistus no privātā sektora, lai sekmīgi cīnītos ar šo mūsdienu izaicinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas