Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

papildināta - Kampars pērn no sievas dāvinājumā saņēmis 27 000 latu

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība) pērn no sievas dāvinājumā saņēmis 27 tūkstošus latu, liecina ministra Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā valsts amatpersonas deklarācija par 2010.gadu.Kampara ienākumi pērn kopumā veidojuši 48 tūkstošus latu, no kuriem sievas dāvinājums bijis 27 tūkstošu latu apmērā, bet algā no Valsts kancelejas ministrs saņēmis 21,1 tūkstoti latu.

Kā vēsta portāls "Pietiek.com", lūgts skaidrot, kur ģimenes budžetā parādījušies šie 27 000 latu, Kampars sacīja, ka šo naudu viņa sieva ieguvusi, pārdodot sev piederošo dzīvokli, kas vēl senāk piederējis sievas vecākiem. Dzīvokli, kurā līdz tam dzīvojusi politiķa ģimene, nolemts pārdot, jo Kampari uzbūvējuši ģimenes māju.

Darījums, pēc Kampara vārdiem, noticis 2008.gadā, tomēr ģimene vairākus gadus šo naudu neesot noguldījusi bankā, bet uzglabājusi skaidrā naudā. "Tā nauda bija domāta nebaltām dienām," sacīja Kampars.

Jautāts, vai par dzīvokli saņemti deklarācijā uzrādītie 27 000 latu, ministrs atbildēja, ka precīzi neatceras, bet "tuvu tam". Tomēr, kā rāda zemesgrāmatas dati, līgums par dzīvokļa pārdošanu starp Kampari un pircēju noslēgts 2007.gada 29.maijā un norādītā pirkuma summa ir vairāk nekā trīs reizes mazāka par to, ko no savas sievas pagājušajā gadā saskaņā ar amatpersonas deklarācijā uzrādīto saņēmis Kampars. 46,3 kvadrātmetrus lielo dzīvokli Tukumā ekonomikas ministra dzīvesbiedre pārdevusi par 8000 latu, liecina ieraksts zemesgrāmatā.

Ekonomikas ministrs pērn pārdevis kapitāldaļas 35 tūkstošu latu apmērā, kā arī atmaksājis aizdevumu 63,5 tūkstošu latu apmērā.

Pērn sarukušas Kampara kredītsaistības - ja 2009.gadā uzrādīti parādi 211,2 tūkstošu latu apmērā, tad 2010.gadā tie sarukuši līdz 139,2 tūkstošiem latu. Kampara deklarācija liecina, ka ministram ir 194,3 tūkstošu eiro hipotekārais kredīts un 2,6 tūkstošu latu īstermiņa aizdevums.

Taču 2010.gadā ekonomikas ministra uzkrājumi izzuduši - ja vēl 2009.gada nogalē uzkrājumos ministrs deklarējis 2600 latu, tad pērnā gada beigās uzkrājumu, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, Kamparam nav bijis.

Ministram pieder vērtspapīri 34 tūkstošu latu apmērā - 10 kapitāla daļas uzņēmumā "Ronis" teju 33,9 tūkstošu latu vērtībā, bet pārējo summu veido akcijas "SEB Wealth management".

Politiķim ir trīs nekustamie īpašumi - dzīvoklis, zeme, kā arī māja ar tai piederošo zemi Tukumā.

Kamparam ir divas automašīnas - viņam lietošanā ir nodota "Peugeot 407", kā arī pieder auto "Ford Escort". Vēl viņam ir kravas kaste "VW LT28", kā arī 1993.gadā pašizgatavota piekabe.

Kampars joprojām darbojas arī kā JL domes priekšsēdētājs, kā arī ir valdes loceklis futbola klubā "Tukums 2000".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas