Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

papildināta - KNAB Vaškeviču aizturējis par 50 000 eiro kukuļdošanu VID amatpersonai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizvadītajā naktī aizturējis Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku Vladimiru Vaškeviču.


Biroja sniegtā informācija liecina, ka KNAB kriminālprocesa ietvaros aizturēja Finanšu ministrijas amatpersonu par kukuļdošanu lielā apmērā – vairāk nekā 50 000 eiro - kādai Valsts ieņēmuma dienesta (VID) amatpersonai, lai tā pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu nomaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus attiecībā pret konkrētām personām.

Kriminālprocesa ietvaros KNAB veicis virkni izmeklēšanas darbības, tai skaitā vairākas kratīšanas. Pats birojs gan oficiāli neatklāj aizturētā personību, bet publiski izskanējis, ka aizturētais ir V. Vaškevičs. Naktī pārmeklēts viņa kabinets un pats otrdien darbā nav ieradies, informēja viņa darba vietā – Finanšu ministrijā.

Uz jautājumu, kur pašlaik atrodas aizturētais V. Vaškevičs - vai apcietinājumā- KNAB preses sekretāre Ieva Karlsberga informēja, ka birojs 48 stundu laikā vēl lems par drošības līdzekļa piemērošanu. Kā zināms, stingrākais drošības līdzeklis ir apcietinājums.

Jau vēstījām, ka pēc plašas rezonanses kādreizējais VID ģenerāldirektora vietnieks un bijušais Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks V.Vaškevičs pērnā gada martā sāka darbu Finanšu ministrijā. V.Vaškevičs savu amatu VID zaudēja saistībā ar veikto dienesta reorganizāciju.

Mākoņi pār V. Vaškeviču kārtējo reizi savilkās, kad finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) lika saprast, ka viņa vadītajā iestādē cilvēki ar sliktu reputāciju nestrādās.

Rīgas apgabaltiesa patlaban izskata krimināllietu, kurā V.Vaškevičs apsūdzēts par atkārtoti norādītām nepatiesām ziņām valsts amatpersonas ienākumu deklarācijā, slēpjot savu patieso mantisko stāvokli. V.Vaškevičs neatzīst viņam izvirzīto apsūdzību.

Vienlaikus Rīgas apgabaltiesā izskata krimināllietu, kurā trīs personas apsūdzētas par uzņēmēju Genādija Peredeļska, Gata Aišpura un Aigara Lūša slepkavībām, kā arī V.Vaškeviča slepkavības mēģinājumu.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas