Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Policija: strauji pieaudzis zādzību skaits no tirdzniecības objektiem

Šogad strauji pieaudzis mantisko noziegumu skaits, tostarp zādzības no tirdzniecības objektiem, šodien žurnālistiem atklāja Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis. Šogad pirmajos septiņos mēnešos reģistrētas 1582 zādzības no tirdzniecības objektiem, kas ir par 618 vairāk nekā pērn šajā laika periodā.

A.Lieljuksis to saistīja ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos valstī. Valstīs darbojas vismaz desmit dažādas grupas, kas nodarbojas ar mantiskajiem noziegumiem, atklāja Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis. Viņš arī norādīja, ka šajos noziegumos iesaistītas arī personas no kaimiņvalstīm. Policija šodien žurnālistus arī informēja, ka vakar pēc seifa zādzības Smiltenē aizturēta četru cilvēku grupa, no kuriem divas personas jau iepriekš ir sodītas par mantiskiem noziegumiem. I.Ķuzis atklāja, ka policija jau ir apzinājusi vairākas šīs grupas iespējami pastrādātās zādzības Rīgā, Aizkrauklē, Limbažos un Bauskā.

Tikmēr uzsākts kriminālprocess par šorīt Jelgavā veikto zādzību. Diena jau ziņoja, ka, iebraucot Supernetto veikalā, nozagts seifs ar dārglietām un juvelierizstrādājumi no vitrīnas.

Notikuma vietā Zemgales Ziņas novēroja, ka veikalā caur parādes durvīm atpakaļgaitā bija iebraukusi Nissan King Cab markas maztonnāžas kravas automašīna. Izgāztas bija arī veikala sāndurvis.

Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece informēja, ka iebraukšanai veikalā un nozieguma pastrādāšanai izmantotas divas iepriekš nozagtas automašīnas - jau minētā Nissan un Volkswagen Passat. Notikuma vietu ļaundari atstājuši ar pagaidām nenoskaidrotas markas automašīnu.

Veikalam nodarītie zaudējumi vēl tiek precizēti.

(Papildināta visa ziņa.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas