Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas lielākā ķirbja čempionātā uzvarējis Kuldīgas novadā izaudzētais 443 kilogramu smagais ķirbis

Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" rīkotajā "Latvijas lielākā ķirbja čempionātā" šogad uzvarējis Luīzas Neimanes ģimenes ķirbis no Kuldīgas novada, kura svars bija 443 kilogrami, bet apkārtmērs 402 un 340 centimetri, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tikmēr otrajā vietā ierindojās Gundega Neimane 267 kilogramu ķirbis no Kuldīgas novada, bet trešajā vietā - Ingrīdas Kuzmickas 265 kilogramus smagais ķirbis.

Ceturtajā vietā ierindojās Elīzas Neimanes audzētais ķirbis, kas svēra 260 kilogramus, savukārt piektajā vietā godināta Ingrīda Kuzmicka ar 251 kilogramu ķirbi. Sesto vietu ieņēma Linda Kuzmicka ar 246 kilogramu smagu ķirbi, taču septīto vietu - Ginta Podziņa ar 236 kilogramu smagu ķirbi.

Savukārt astotajā vietā ierindojās Gunta Kuzmicka audzētais 235 kilogramus ķirbis, devītajā vietas ierindojās Gundegas Neimanes audzētais ķirbis, kurš svēra 229 kilogramus. Līdztekus desmito vietu ieņēma Gatis Badovskis ar 199 kilogramu smagu ķirbi un 11. vietā ierindojās Ārona Ķipsta 176 kilogramus smagais ķirbis.

Šogad čempionātam bija pieteikti 30 ķirbji no deviņiem Latvijas novadiem - Ādažu, Dienvidkurzemes, Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Limbažu, Saulkrastu, Siguldas un Ventspils novada.

Līdz šim čempionāta vēsturē Latvijā smagākais ķirbis ir svēris 574 kilogrami, un šo rekordista titulu 2018.gadā ieguva Luīzas Neimanes Kuldīgas novadā izaudzētais ķirbis, vēsta kompānijas pārstāvji.

Jau ziņots, ka "Maxima Latvija" 2023.gadā strādāja ar 1,073 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,1% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 84,9% - līdz 56,529 miljoniem eiro.

"Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro. "Maxima Latvija" īpašnieki ir Lietuvā reģistrētie uzņēmumi "Maxima grupe" un "Maxima LT". Grupa ietilpst Nerijus Numas kontrolētajā Lietuvas biznesa grupā "Vilniaus prekyba".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas