Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (12:50) - Sarunas par valdības izveidi aizvien bez panākumiem

Domstarpību iemesli netiek atklāti, taču runa ir nevis par personālijām, bet ministru portfeļu sadalījumu partiju pārziņā. Neskatoties uz šīm domstarpībām, partiju deleģēti cilvēki sāks jaunās valdības deklarācijas izstrādi, pēc partiju sarunām žurnālistiem paziņoja Vienotības vadītāja Solvita Āboltiņa.
Koalīciju veidojošās partijas - Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība - arī piektdien nav spējušas vienoties par atbildības jomu sadalījumu un ministru amatiem - piedāvāti vairāki kompromisa varianti, kas visām partijām nav pa prātam.

Partijas gan ir pārliecinātas, ka pirmdien kompromisu izdosies rast. Nacionālās apvienības pārstāvis Roberts Zīle pauda, ka "pretrunas nav tik lielas".

Āboltiņa skaidroja, ka viens no sarežģījumiem sarunās bijuši iebildumi par Vienotības gatavību uzņemties atbildību par veselības nozari, taču partija nevēlas atdot finanšu ministra portfeli.

Pašlaik Vienotība vairs neuzstāj, vai Saeimas spīkera amats pienāktos ZZS un, visticamāk, tās virzītajam Gundaram Daudzem vai Nacionālajai apvienībai un tās minētajai šī amata pretendentei Inārai Mūrniecei. 

Jau ziņots, ka premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) šonedēļ vienreiz jau piedāvāja partiju sadalījumu, taču tas nebija visiem pieņemams. Atbilstoši Straujumas piedāvājumam Vienotībai paredzēti premjera, finanšu ministra, ārlietu ministra, satiksmes ministra un iekšlietu ministra portfeļi.

Zaļo un zemnieku savienībai piedāvāts Saeimas priekšsēdētāja amata, kā arī zemkopības ministra, ekonomikas ministra, aizsardzības ministra un labklājības ministra portfeļi, bet Nacionālajai apvienībai - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra, tieslietu ministra, kultūras ministra un veselības ministra amati.

Prezidents Andris Bērziņš šonedēļ pēc sarunām ar visām Saeimā ievēlētājām partijām pauda atbalstu Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības veidotai koalīcijai un pieteikt kopīgi izvirzītu kandidāti Laimdotu Straujumu nākamā Ministru prezidenta amatam.

Papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas