Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Par zīdaiņa nogalināšanu piespriež 9 gadus cietumā

Kurzemes apgabaltiesa pirmdien, izskatot apelācijas sūdzību, par 11 mēnešu vecā dēla nogalināšanu apsūdzētajam Vladimiram Bezručko mīkstinājusi sodu.

Tiesa nolēmusi, ka vīrietim desmit gadu ilga cietumsoda vietā nebrīvē jāpavada deviņi gadi. Apgabaltiesas spriedumu desmit dienu laikā vēl var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Jau vēstīts, ka Liepājas tiesa 16.novembrī piesprieda desmit gadu ilgu brīvības atņemšanu iepriekš septiņas reizes tiesātajam Bezručko (1974), kurš šogad maijā nogalinājis 11 mēnešu veco dēlu.

Vīrietis Liepājas tiesas spriedumu pārsūdzēja Kurzemes apgabaltiesā.

Vīrietis apsūdzēts par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Bērna māte šogad janvārī devusies peļņā uz Īriju un dēlu Aleksu atstājusi sava faktiskā vīra aprūpē.

Traģiskie notikumi risinājušies 1.maija naktī dzīvoklī Viršu ielā. Bezručko dēlu nolicis gulēt uz dīvāna, bērns sācis raudāt, un, kad raudāšana pastiprinājusies, viņš ar dūri iesitis viņam pa vēderu, no gultas pacēlis bērniņu aiz kājām un sācis kratīt. Bērns ar galvu atsities pret krēsla atzveltni.

Vīrieša paziņas izsaukuši mediķus, kas konstatējuši bērna nāvi. Tiesu medicīnas ekspertīzē vēlāk bērnam konstatēja trulu galvas traumu, asinsizplūdumu deniņu rajonā, kā arī trulu vēdera un citas traumas.

Pēc dažām nedēļām - 18.maijā - bērnam būtu apritējis gads.

Bezručko vardarbība pret bērnu veido noziedzīgu nodarījumu recidīvu. Viņš iepriekš septiņas reizes tiesāts par zādzībām, pēdējoreiz 2007.gada februārī. Sods izciests, taču sodāmība nav dzēsta. Vīrietis vairākkārt sodīts arī administratīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas