Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Pārpalikušos 1,9 miljonus latu VM novirzīs slimnīcām un citām aktivitātēm

Ministru kabinets pārdalīs Veselības ministrijas pakalpojumu atlikuma līdzekļus 1,9 miljonu apmērā, novirzot tos slimnīcām, Veselības norēķinu centram un veselības veicināšanas pasākumu organizēšanai.

Pārpalikums 1,9 miljonu apmērā radies no Veselības ministrijas padotībā esošo iestāžu - Zāļu valsts aģentūras un Veselības ekonomikas centra - pērnā gada ieņēmumiem par maksas pakalpojumiem, portālu Diena.lv informēja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Ņemot vērā faktisko iztērēto līdzekļu apjomu kompensējamajiem medikamentiem pagājušajā gadā, 1,3 miljoni latu tiks novirzīti, lai segtu izveidojušos deficītu.

244 000 latu izmantos valsts galvoto aizdevumu segšanai Kuldīgas un Ludzas slimnīcām, jo abām ārstniecības iestādēm saistībā ar straujo finansējuma samazinājumu veselības aprūpē ir grūtības norēķināties par parādsaistībām, skaidroja O.Šneiders.

Daļu atlikuma – 196 000 latu – novirzīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai reto slimību ārstēšanai bērniem.

“Lai novērstu iespēju, ka publiskajā telpā tiek izmantoti ārstniecības personu personas kodi, kas ir pretrunā ar Fizisko personu datu aizsardzības likumu, un aizstātu tos ar jauniem cita tipa identifikatoriem, Veselības norēķinu centra Vadības informācijas sistēmas jauninājumu ieviešanai tiks piešķirti 45 000 latu,” klāstīja ministrijas pārstāvis.

Savukārt, veselības veicināšanas pasākumu organizēšanai šogad novirzīs 58 000 latu, ko izmantos, lai sabiedrību informētu par veselīgu dzīvesveidu, uzturu, atkarību profilaksi, sirds veselību, fizisko aktivitāšu nozīmību, mātes un bērna veselības un citiem jautājumiem, kas ir būtiski sabiedrības veselības saglabāšanā un uzlabošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas