Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pilnīga pāreja uz mācībām valsts valodā draudētu ar Eiropas cilvēktiesību ekspertu pārmetumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
qwerty
q
kāpēc krievu berniem māc latviešu valodu krievu izcelsmes cilvēki kas 95% no 24 stundām runā tikai krieviski, ---------------------------------- Kurš tev tādas muļķības sastāstīja?
krievs
k
es piekrītu. man ir kauns runāt latviski jo mani skolotāji kas bija etniskie krievi iemācija man tādu šausmīgu akcentētu latviešu valodu, un kad es tagad klausos ka mans akcents izklausās, man ir ļoti liels kauns runāt latviski. tagad saprotu ka mani krievu skolotāji ir man sabojājuši.. un liekās ka tas bija viņa plans, lai man butu kauns runāt latviski un beidzot lai es nerunātu latviski.
to V V V
t
amerikāņu skolās amerikā neviens latviešu beglis nemācijās latviešu valodu. un fakts ir ka beidzamos 50 gados latviešu valodu nevienā amerikāņu skolā nemāc. veljoprojām to nemāc no pirmās lidz divpatsmitai klasei... --- °kuru daļu tu nesaproti. == man liekās ka tu esi psrs samaitāts, un izvarots cilvēks kas tic ko tev komunisti ir izdrazuši tavās smadzenēs.
amerikanis
a
tu gan esi stulbonis. kāpēc. -- tāpēč ka begļi kas aizbēga no latvijas jo Sataņu krievi gribēja sutīt viņus uz sibriju.... --- un amerikāņu skolās amerikā neviens latviešu beglis nemācijās latviešu valodu. amerikāņu skolās amerikā, nemācija latviešu valodu amerikāņu skolās. ------------------------ latviešu begļi kas izbēga no krievu zaldatu izvarotājiem mācijās latviešu valodu tikai sesdienās, paši savās latviešu skolās.
Kurš zin atbildi.
K
1. ja es iemācos franču valodu runāt no cilvēka kas piedzimis krievijā, tad kāda mana franču valoda bus. 2. ar krievu akcentu. 3. tieši tāpēc es nemācišos franču valodu no krieva es to mācišos no Francijas pilsoni kas uzaudzis francijā, nevis krievijā. 4. tad kāpēc krievu berniem māc latviešu valodu krievu izcelsmes cilvēki kas 95% no 24 stundām runā tikai krieviski,
Fakti
F
kāpēc (lielā daļā krievu tauta runā tik sabojātu latviešu valodu. piemerām, galotnes, un akcents. ----- atbilde: ------ tāpēc ka latviešu valodu krieviem parsvarā māca krievu tautības skolotāji kuriem ir ļoti slikts akcents. --- un tieši tāpēc krievu tauta iemācās latviešu valodu ar šķobītu akcentu un pašiem ir kauns to lietot jo saprot ka viņi nav iemācīti runāt latviski pareizi.
Bolero_10
B
vvv » Bolero_10 00:04 pasaulē ir 75 latviešu skolas, no tām ASV – 25 === Valsts skolas???
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Pirmkārt krievu skolu pastāvēšana ir pretrunā ar Satversmes 4. panta redakciju,un ved valsti seperātisma un segregācijas virzienā. Valstij nav jāfinansē darbības kas veicina sabiedrības šķelšanu. Valsts finansēta izglītība valsts valodā valsts skolās ir integrācijas mugurkauls. Visu tautību Latvijas bērniem jāmācās kopā,nevis atsevišķi sadalītiem pēc nacionālām pazīmēm. Otrkārt krievu valoda pieder pie lielo valodu grupas,bet latviešu valoda - pie mazo tautu valodu grupas,tātad valodu subjekti pieder dažādām svara kategorijām un tāpēc "brīva konkurence" starp šīm divām valodām,bez protekcionisma mazajai (latviešu) valodai nav pieļaujama. Piemēra pēc atgādināšu,ka arī sportā daudzās disciplīnās pastāv dalījums svara kategorijās,un vieglā svara bokseris ringā necīnīsies ar smagsvaru,jo tad cīņas rezultāts jau ir iepriekš zināms,un demagogs Cilēvičs to lieliski zina.
Labi
L
Bet tad lai Eiropa arī finansē mandarīnu valodas apguvi! Nevis LV valsts budžets.
Dr.xy
D
Pilnigi liekas diskusijas, Latvijas Valsti Valsts valoda ir latviesu valoda. Schluss! Basta! Amen!
a
a
Mani bērni nekad nemācīsies latviešu valodā,jo tā ir zagļu valoda.īemācīs tikai zagt un shēmot.
Sēlis
S
Veisbergtavs domāšanas veids atspoguļo komunistu roklaižasdabu,kurš nav spējīgs pastāvēt par savas valsts valodu.Lūdzu parādīt, cik Francijā ir skolu ar arābu vai turku apmācības v alodu,tad vari muldēt.Ja tas nav tavos spēkos ,tad ej tīrīt sniegu un nevāvuļo.
lasitaja
l
Cita starpaa, ASV veel tagad ir krievu sestdienas/svetdienas/vakaru skolinjas, kas maaca to krievu atvases ieskaitot mazbeernus, kas kaa beeglji muukot no boljshevikiem nonaaca Amerikaa. Par nelaimi, Latvijaa ir cita slaka.
lasitaja
l
No valodas maaciishanas viedoklja beerni visaatraak piesavinaas valodu liidz 10 vai 12 gadu vecumam. Taapeec latvieshu valodu ir jaasaak maaciit beernu daarzaa vai pat pirmskolaa. Taa kaa shis ir vispaar atziits fakts, tad jaaprasa, kam ir izdeviigi, ja krievu beerni slikti runaa latviski ar lielu akcentu? Agra valodas apguushana nodroshina runu bez akcenta, kameer veela maaciishana apziimogo krievu beernu par aarpusnieku latviskaa videe. Beernam nav dota izveele justies par pilntiesiigu Latvijas pilsoni. Bet krievu poliitikji arii labi apzinaas, ka tas ir veids kaa patureet savos grozhos krievu kopienu, kam citaadi draud izzushana. Atklaati sakot, cik daudz krievu vecaaku ziedotu laiku,naudu un nervus lai maaciitu savus beernus!
lasitaja
l
vvv ir muljkjiitis. Jaa, ASV varbuut veel ir 25 latvieshu skolinjas, bet taas visas ir sestdienas vai svetdienas skolas latvieshu draudzhu vai biedriibu paspaarnee. Vecaaki un sabiedriiba sedz izdevumus pashi. Nekas nav ASV financeets. No visas sirds iesaku to pashu dariit krievu vecaakiem, kameer vinju atvases sanjem pilnveertiigu izgliitiibu valsts valodaa. ASV nav pat skolas spaanjvalodiigiem, lai gan ir lieli rajoni kuros tie dominee. Publiskaas skolas vinju beerni tuuliit tiek apmaaciiti anglju valodaa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas