Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Pilsoniskās savienība pirmā balsos par Vienotību; Ēlerte uzaicināta piedalīties

Laikraksta _Diena _bijusī galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte kā viesis ir uzaicināta uz partijas Pilsoniskā savienība (PS) kopsapulci, kas sestdien notiks Rīgā. _PS _būs pirmā partija, kas balsos par dalību Vienotībā.

Partijas Saeimas frakcijas vadītāja Anna Seile pastāstīja, ka uz kopsapulci ir uzaicināti vairāki viesi, arī S.Ēlerte, kā arī topošie sadarbības partneri Vienotībā - Jaunais laiks (JL) un Sabiedrība citai politikai (SCP).

PS preses sekretāre Dace Balode informēja, ka Vienotībā plāno iekļauties arī S.Ēlerte ar saviem domubiedriem, kuri pašlaik vēl nav nodibinājuši patstāvīgu organizāciju.

Klātesošos uzrunās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), JL līdere Solvita Āboltiņa, kā arī SCP līderis Aigars Štokembergs.

Galvenais jautājums kopsapulcē būs balsojums par PS dalību topošajā apvienībā Vienotība. Balsojums būs pozitīvs, ja par to tiks savākts vairākums klātesošo atbalsta. Kopsapulcē jāpiedalās vismaz pusei no partijas biedriem, kuru skaits pašlaik ir virs 600.

PS būs pirmā partija, kas balsos par dalību Vienotībā. Nākamnedēļ plānota Jaunā laika kopsapulce, bet 27.februārī - SCP kopsapulce.

Vēl kopsapulcē klātesošos uzrunās partijas valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, kā arī Kārlis Šadurskis, kurš stāstīs par iestāšanos Vienotībā - jaunajiem pienākumiem un gatavošanos vēlēšanām kopīgajā sarakstā.

Uzņēmējs un PS biedrs Arvils Ašeradens izklāstīs PS ekonomisko pozīciju, ar kādu tā gatavojas iekļauties Vienotībā, bet par PS reģionālo nodaļu nostāju runās Didzis Konuševskis (PS Saldus nodaļa), Līvija Plavinska (Rēzeknes un Kārsavas nodaļa) un Ilze Vergina (Smiltenes nodaļa). Tad paredzētas debates.

Jau vēstīts, ka S.Ēlerte plānoja teikt uzrunu arī JL domes sēdē Kandavā, taču viņa iekļuva satiksmes negadījumā un uz pasākumu netika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas