Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Policija bloķē interneta lapu, kurā piedāvāts pirkt meitenes

Policija bloķējusi interneta lapu, ko tās veidotāji bija nosaukuši par Latvijā pirmo prostitūtu internetveikalu. Kā informēja policijas pārstāve Sigita Pildava, pārlūkojot lapu, bijis skaidrs, ka tajā tiek reklamēti seksuāla rakstura pakalpojumi, kas ir aizliegts.

Tika noskaidrots serveris, nobloķēta lapa, kā arī uzsākta administratīvā lietvedība. Kopumā, pēc viņas teiktā, konstatēti vairāki likuma pārkāpumi.

S.Pildava teica, ka policija turpina strādāt un meklēt personas, kas lapu izveidoja. Plašāku informāciju viņa nesniedza.

Aģentūra LETA vēsta, ka mājaslapa, iespējams, ir sieviešu resursu centra "Marta" sociālās reklāmas kampaņas sastāvdaļa. Centra "Marta" valdes locekle Iluta Lāce trešdien vakarā atturējās izteikties par šo kampaņu, bet solīja, ka par to informēs rīt.

Lapā meitenes tiek reklamētas "kā tīra prece labā iepakojumā". Attēlos redzamas meitenes, kas ietītas pārtikas plēvē ar uzlīmētu svītru kodu. Viena no sadaļām liecina, ka portāls klientiem piedāvā arī nepilngadīgas meitenes. Vienai ir prostitūtas pieredze no 14 gadiem, liecina apraksta pie kādas fotogrāfijas.

Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena dienas vidū norādīja: jau tagad var teikt, ka ir pārkāpts Bērnu tiesību aizsardzības likums, jo tas paredz, ka interneta lapās, kurās attēloti kaili cilvēki, lapas apmeklētājam jāuzdod jautājums, vai viņš ir sasniedzis 18 gadu vecumu. Par šādu pārkāpumu lapas veidotājiem var draudēt administratīvais sods. Vai policija ir sazinājusies ar lapas veidotājiem, kā arī uz citiem jautājumiem viņa komentārus nesniedza.

Nic.lc domēnu reģistrā mājas lapas izveides pēdas ved pie Edija Majora. Viņš Diena.lv stāstīja, ka, acīmredzot caur viņa kontu lapu izveidojis kāds no paziņām. Viņš sliecas domāt, ka tas saistīts ar politiskām lietām, un šī akcija izrādīsies kādas politiskās partijas reklāma. E.Majors solīja plašāku informāciju vēlāk.

Nākamnedēļ tiek rīkota preses konference, kurā tiks runāts par cilvēku tirdzniecības mazināšanu, taču šī pasākuma rīkotājiem nav nekādas informācijas vai saistības ar interneta lapu, teica nevalstiskās organizācijas Patvērums Drošā māja pārstāve Rasa Saliņa. "Cik mums zināms, tā nav arī politiska provokācija," piebilda R.Saliņa.

Ziņa par interneta lapu plaši apspriesta sociālajā saziņas portālā Twitter, kur lielākoties izskan viedoklis, ka tā ir akcija pret sieviešu tirdzniecību prostitūcijai. Tāpat izskanēja versija, ka tas varētu būt kas līdzīgs Tele2 viltus meteorīta akcijai.

Lapā uzrādīts tikai e-pasts, taču nav nevienas kontaktpersonas. Diena.lv pagaidām nav saņēmusi atbildes uz nosūtītajiem jautājumiem. "Pasūtot" meiteni, portāls Diena.lv saņēma e-pastu, ka pieteikums ir saņemts, bet konkrētā meitene pagaidām ir nodarbināta. "Ja negadīsies neparedzētas ķibeles ("nesaskaņots" policijas reids, VIP personas apmeklējums vai kas tamlīdzīgs), Jūs saņemsiet savu preci jau šodien," teikts e-pastā.

(papildinātas pirmās četras rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas