Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Politologu neizbrīna Daudzes lēmums turpināt darbu Prezidenta kancelejā, kandidējot vēlēšanās

Tāpat kā Saeimas deputāti neatkāpjas priekšvēlēšanu kampaņas laikā, arī Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gundara Daudzes lēmums kandidēt 12.Saeimas vēlēšanās, nepārtraucot darba attiecības, ir pietiekami dabisks un nav pārsteidzošs, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Universitātes Politikas zinātņu nodaļas profesors Jānis Ikstens.

Valsts prezidents ir politisks amats un līdz ar to Valsts prezidenta kancelejas vadītājs ir politiska figūra, sacīja Ikstens, norādot, ka viņam "ir ļoti žēl", ja kāds vēl līdz šim nav pamanījis, ka arī Latvijas prezidents Andris Bērziņš ir ilgstoši kandidējis no ZZS saraksta.

Daudze savulaik ir bijis partijā Latvijai un Ventspilij un tika izraudzīts politisku apsvērumu dēļ, kas arī politologam nerada izbrīnu. Turklāt likums nepieprasa Valsts prezidenta kancelejas vadītājam, kandidējot vēlēšanās, pārtraukt savas darba attiecības, piebilda politologs.

Gadījumā, ja pašam Valsts prezidentam radusies situācija liktos problemātiska, tad viņš pavisam ātri varētu izbeigt ar Daudzi darba tiesiskās attiecības. Savukārt, ja pašam Bērziņam situācija, kad Daudze turpina strādāt kā Valsts prezidenta kancelejas vadītājs un kandidē Saeimas vēlēšanās no ZZS saraksta, šķiet pieņemama, tad problēmas vispār nav, sacīja Ikstens.

LETA jau ziņoja, ka Valsts prezidenta kancelejas vadītājam Daudzem būs trešais kārtas numurs, šoruden gaidāmajās Saeimas vēlēšanās kandidējot no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Daudze aģentūrai LETA norādījis, ka pieņēmis ZZS piedāvājumu kandidēt Saeimas vēlēšanās, jo uzskata, ka viņa pieredze valsts pārvaldē, tostarp parlamentā, var būt noderīga valstij būtisku jautājumu risināšanā. Viņš arī uzsvēris, ka līdz vēlēšanām neplāno pārtraukt darbu Valsts prezidenta kancelejā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas