Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Prognozē bezdarba samazināšanos līdz 12,3% gada beigās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
tas gan
t
ttt 15.01.2011 14:51 Turpinoties ekonomiskās atveseļošanās procesam = TURPINOTIES MASVEIDA EMIGRACIJAI NO LATVIJAS - samazinas iedzivotaju = bezdarbnieku skaits.............
ļoti
ļ
Vainīgie ir. Valsts nav, kas varētu vainīgos nosūtīt piepiedu darbos līdz mūža beigām.
skumji...
s
Var jau prognozēt, bet realitāte ir skaudra. Mana draudzene ar augstāko izglītību jau gadu nīkuļo pēc štatu samazināšanas: pastrādāja vienā vietā - naudu nemaksāja, jāgaida kaut kas, otrā - nav pasūtījumu utt. Un nu viņa aizbrauc! Ne jau priecīgu prātu, bet gribas ēst, arī par dzīvoklīti jāmaksā... Valsti izsaimniekoja, bet vainigo nav!
peteris
p
Prognozējam aktīvu izceļošanu. Bezdarbs noteikti kritīsies.(Honorāru par šo ģeniālo pētījumu lūdzu pārskaitīt ... konta numurs)
Anna
A
Darbs pa melno, kā arī algas aploksnēs, jo īpaši krīzes laikā, ir izdevīga visiem: gan uzņēmējiem, gan darbiniekiem, un cik triviāli tas ar likties – pat valstij. Un šis ieguvums ir lielāks jo lielāks ir nodokļu slogs. Par darba devēju un darbinieku izdevību strādāt melnā ir pateikts daudz. Valsts pastāvīgi un pilnīgi nepamatoti, turklāt, pretēji elementāriem ekonomikas likumiem un veselam saprātam, paaugstina nodokļus krīzes vidū. Tādējādi tas ir valsts atbalsts uzņēmējiem aiziet "ēnā" un stimulēt nelegālas nodarbinātības izaugsmi. "Pateicīgs" bizness rīkojas kā džentelmens, augstsirdīgi palīdz palīdz valstij cēlt ekonomiku. Paradokss? Nekas dīvains - tas ir klasisks iemiesojums filozofiskās kategorijas "nolieguma noliegums". Kāda veidā nemāza nauda, izplūstot no valsts, palīdz atjaunot ekonomiku? Viss ir vienkārši: nopelnīta melnajā darba tirgū nauda, netiek atlikta - tā nekavējoties uzsāk preču-naudas apriti, veicina vēl lielāku patēriņu un līdz ar to paaugstināt mirstošo ekonomiku. Ēnu algas cilvēkiem uzreiz tērē pārtikai, apģērbam, komunāliem pakalpojumiem (tos piegāda, galvenokārt valsts un pašvaldību monopolisti). Vai tā nav palīdzība valstij? Un vēl viens arguments par labu. Ja nenodarboties ar nodokļu "optimizāciju", un, ja pilnībā legalizēt visas algas, tad mazo un vidējo uzņēmumu daļa uzreiz bankrotēs un slēgsies. Lieli uzņēmumi, pat ja nebankrotēs, tad stipri cietīs un ka nodokļus samazinājuma pretpasākumiem ies uz vēl lielāku darbinieku skaita samazināšanu. Vai valsts no tā gūs labumu? Tāpēc, “melnais” darbs krīzes laikā - svētība valsts ekonomikai. Kopsavilkums: iztrūkums valsts kasē - mazāks ekonomisks ļaunums nekā pilnīga uzņēmuma iznīcināšana un iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanos samazinājums, un tā lielākā daļa tik tikko savilkt galus kopā.
!
!
uz nomirušo rēķina
Anna
A
Uz aizbraucēju rēķina un to rēķina,kas vairs neturpina reģistrēties bezdarbniekos NNA.Darba nav ko tur reģistrēties....??!!!
ttt
t
Turpinoties ekonomiskās atveseļošanās procesam = TURPINOTIES MASVEIDA EMIGRACIJAI NO LATVIJAS - samazinas iedzivotaju = bezdarbnieku skaits.............
p.s.
p
KĀDS tad var būt bezdarba līmenis,ja lielākā daļa iedzīvotāju izbrauc!Par ko te priecājas???
ekharts
e
Skaidrs ,ka mazināsies bezdarbs-proporcionāli nomirušo un aizbraukušo skaitam...
lido
l
Rakstiet skaidri- prognozē turpmāku emigrācijas pieaugumu
bucis
b
nekas. tuvāk pavasarim atkal pusLatvija brauks strādāt uz skandināvijas valstīm.vedīs,sūtīs naudu valstī iekšā. cilvēkiem būs mazāk jāmaksā par dzīvikļiem. nebūs apkure, sāks vairāk tērēt citur un varēs teikt ka ekanomika atlabst, vērojamas atlabšanas pazīmes. buļusūds konkrets. izdomās automātiski atkal kur pielikt, lai apmierinātu žīdu prasības no SVF.
Lai būtu kā Eiropā
L
Kad tiek prognozēta progresīvā ienākuma nodokļa un obligātās veselības apdrošināšanas ieviešana, 22% PVN samazināšana maizei?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas