Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūce ceturtdien pie Saeimas uzklausīs novadu reformas pretiniekus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (A/P) neuztrauc ceturtdien pie Saeimas gaidāmā protesta akcija pret iecerēto administratīvi teritoriālo reformu.

Pūce trešdien intervijā Latvijas Radio uzsvēra, ka ceturtdien gaidāmo akciju caur pašvaldībām ar iedzīvotāju atbalstu faktiski organizē politiskie spēki, taču arī tiem ir tiesības likumā noteiktajos veidos paust savu viedokli, un ministrs šīs tiesības respektējot.

"Īstenībā to [protestu] organizē politisko spēku vadītās pašvaldības, kas arī ar autobusiem par velti nogādā cilvēkus uz norises vietu. Tas ir ļoti labi, ka ir cilvēki, kas gatavi paust viedokli. Es esmu tikai par to, ka arī politiskie spēki izmanto Satversmē dotās tiesības paust savu viedokli," sacīja ministrs.

Viņš solīja, ka ceturtdien arī pats ieradīsies pie Saeimas aprunāties ar protestētājiem, taču vienlaikus viņš aicinās deputātus pirmajā lasījumā atbalstīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto un valdības akceptēto teritoriālās reformas likumprojektu.

Tālākā likumprojekta izskatīšanas gaitā parlaments būs tas, kurš izšķirsies, kuru pašvaldību bažas un priekšlikumus ņemt vai neņemt vērā, norādīja Pūce. Ministrs pieļauj, ka līdz likuma pieņemšanai Saeimā tajā tiks precizētas kādas administratīvo teritoriju robežas, taču viņš nedomā, ka nozīmīgi mainīsies novadu skaits.

Kā ziņots, VARAM izstrādājusi un valdība jau akceptējusi likumprojektu, kas paredz reformēt Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu, pašreizējo 119 pašvaldību vietā izveidojot 39 pašvaldības. Patlaban likumprojekts ir nonācis Saeimā.

Iepriekš no vairākām pašvaldībām izskanējusi kritika par plānoto reformu un ceturtdien, 7.novembrī, pie Saeimas notiks "tautas sapulce", kurā dažādu reģionu iedzīvotāji paudīs neapmierinātību ar administratīvi teritoriālo reformu, aģentūru LETA informēja Latvijas Zaļās partijas pārstāve Līga Bulmeistere.

Top komentāri

Nu
N
Visticamāk, izliksies, ka uzklausa ķeksīša pēc. Patiesībā viņu tas neinteresē ....
Emma
E
Aicinu jūs uz privātu latviešu seksa klubu - www.GetMeets.com
Kristīne Tunskere
Es skatos uz reformu ar lielām bažām - lielākā katlā lielāks bardaks un lauku cilvēks, kuram tagad jau nav viegli, būs vēl vairāk pamests novārtā. Nebūs blakus atbalsta un kas spēj pārstāvēt interses. Par to,, ka Pūse priecājas, ka pašvaldību darbiniekiem būs jāmeklē darbs citur - manuprāt nav problēma. Problēma ir vnk drausmīga infrastruktūrā - nav ceļu, transports vnk viena milzīga bēda - praktiski nav iespējams tikt kur citur. tikai ja nu ir personiskais auto.... un ar to saistīti tagad milzīgi izdevumi... apsurds apsurdu galā... Sakārtojiet takš infrastruktūru un lauku cilvēki spēs gan ražīgāk strādāt, gan mažak braukt prom uz to nenormālu Rīgu un citur!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas