Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Pusmiljarda samazinājumu varētu meklēt arī sociālajā budžetā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vkrile
v
Paši esam vainīgii ka šīs partijas tā iesakņojušās,atceraties 2008, augustu,kas Vaira-Vīķe Freiberga aicināja uz referendumu,ja nebūtu pietrūkuši dažu desmit tūkstošu balsu,tad mēs dzīvotu citā demokratija/ nebija laika. Tagad maujam,ka kretīni paņēmuši virsroku, uz sev l'dzīgiem neskatās ,atliek novākt pie malas visneaizsargātākos iedzīvotājus jo pie letālām sekām budžetā būs naudiņa.
viedoklis
v
Ja mums būtu valdība ar smadzenēm viņi neatļautos terirozēt un spīdzināt neaisargātus valsts visnabadzīgākos iedzīvot'jus,Vai tad pensija 150 lati ir tik liela salīdzinot ar deputatu un ministr algām,ka te jāņem nost lai tiem pieliktu. Kauns par mūsu valsts vad't'jiem.
viedoklis
v
Nav saprotams valdības domāšanas stils un redzējums uz nepieciešamo darbu veikšanu. Vai nu negrib neko vai nejēdz strādāt,lai palasa komentārus.Likvidēt vai noteikt minimālo algu visiem bez izņēmuma arī sev un visiem deputatiem un ministriem pārtraukt lielo algu izmaksu l7 aģenturām nolikt visus uz 140 tad atsij''āsies graudi un pelavas. Neaiztikt pensijas kuras jau tā ir minimālas.,tauta valsti nenoveda purvā to izdarīja valdība kopā ar ministriem,likvidējot lauksaimniecību un tagad likvidē Veselības sistēmu .
ululiņš
u
Esmu vecs un slims. Ja es būtu 20 g. jaunāks, sarīkotu parakstu vākšanas kampaņu. Zem teksta: "Svinīgi apsolos nekad mūžā vairs nebalsot par deputātu, frakciju vai partiju, kuru viņš pārstāv, ja viņš nobalso par jebkādu nodokļu palielinājumu, pensiju samazinājumu utt., kas pazemina Latvijas tautas dzīves līmeni." To var darīt kaut vai parkā uz soliņa pie saliekamā galdiņa. Un nekādi dārgi notāru apstiprinājumi nav vajadzīgi. Tāpat kā balsojot vēlēšanās, pietiktu ar pasi. Pretējā gadījumā sagaidīsim, ka Muciņš savas sievas biznesam pieprasīs 10 LVL par notāra apstiprinājumu Saeimas vēlēšanās...
Taisās.
T
Atvainojos,par pensijām vēl tikai lemšot. Augstākminētajā ierakstīju nepareizi un kļūdījos. Atvainojos Repšem par to ko viņš attiecībā uz pensijām nav paziņojis,bet vēl tikai taisās izlemt,ko darīt. ar pensijām.
Brīvība.
B
Pensijas var griezt vienīgi tiem ,kas pa nepamatoti paceltajām algām kuras bija iepriekšējos pēdējos treknajos gados uzskrūvētas,arī ir saņēmuši nepamatoti lielas pensijas ,bet no tiem nabadziņiem ,kas savu lielāko darba mūžu atvergoja zem PSRS tupeles šai valstī.,nedrīkst atņemt neko,jo šie cilvēki godīgi maksāja Latvijā nodokļus,un cerēja uz normālu pensiju. Sie cilvēki ir visvairāk cietuši no valstu maiņas,no visādām naudas devalvācijām .Vai tad tiešām šīm sirmajām galvām savā vecumā ir tik nepelnīti jācieš. Vai tad arī brīvās Latvijas valdība vēl viņus spīdzinās ar pensiju samazināsanu,tas būtu necilvēcīgi.
Taisās.
T
Repše paziņo ,ka minimālās pensijas arī tiks samazinātas par 15%.,un piemaksas nebūs,nu ko bada nāvē būs jāmirst,vai nemaksāt dzīvokli un sēdēt uz ielas,nekas cits vientuļajiem pensionāriem neatliks. Vai tas nav genocīds,ir jāsūdz tiesā valsts par cilvēktriesību pārkāpumiem.Minimālās algas būšot 140 ls,kā dzīvos tās mātes ,kas vienas audzina bērnus ,un saņem minimālo algu. Tādā gadījumā jāsamazina izmaksas par komunāliem maksājumiem par dzīvokli,siltumu u.c. izmaksas. Man tāšķiet ,ka sāksies baigie nemieri valstī ar šādu politisku un ekanomisku uzstādījumu.
Bagātības nodoklis Norvēģi
B
par īpašumu līdz 25 376 Eiro - 0,7% no tirgus vērtības no 25 376- 68 515 - 0,9% no tirgus vērtības virs 68 515 - 1,1% no tirgus vērtības kredītu atskaita pirms aplikšanas ar nodokli precētam pārim īpašuma vērtība var būt dubulta pirms aplikšanas ar nodokli t.i., ja vienīgā no kredītsaistībām brīvā īpašuma vērtība ir līdz 50 732 Eiro, nodoklis nav jāmaksā
jautrais
j
Man tie dumji smaidošie ģīmji sāk kaitināt. Viens debiliķu kongres, kurš valda valsti.
Es
E
Kas tāpar valdību, kura domā izdzīvot uz nabagu un sociāli neaizsargāto rēķina? Varbūt būtu pēdējais laiks aplūkot savas kabatas? Domāju, ka drīz jau nebūs ko apcirpt un laimīgs tas kas, lai cik grūti, bet ir radis spēku pamest šo valsti. Vai valdība maz zin kā dzīvo tauta?! man kauns ka esmu latviete, un kauns , ka dzīvoju šādā valstī!
Piekrītu.
P
Ir jāiet ielās pie MK un Saimas un jāprasa algas griesti valsts iestādēs 500ls, un jāpanāk, ka tas tiek ar likumdošanā noteikts līdz laikam, kamēr krīze pāri (atbilstoši IKP izmaiņmām). Un kamēr deputāti nepieņem steidzamības kārtā šādu likumu, mājās neejam un viņus ārā nelaižam!!!!!
fg
f
cirpējs 07:59 Par kādiem nopelniem daži saņem pensijas virs 250 ls? Kas atbildēs? ------------------------------------------------- --------------------------------------------------- Neesi akls: daži saņem pensijas virs 1000 ls un VĒL VAIRĀK. Un te tad nu rodas tas pats jauatājums - par ko. Par to, ka Likuma ietvaros saņēma nesamērīgi saskrūvētas algas, normāli (NORMĀLI) darot savu darbu. Atbildīgie par šādiem un līdzīgiem likumiem joprojām sēž Saeimā vai grozās ap to...
Laima
L
Un ko tas Zatlers stulbi smaida?
fg
f
Un vēl - visu laiku tā meklēšana! Meklēt var to, kas pazudis, vai arī bekas piemājas birzī. Meklēt naudu budžetā nozīmē spēlēt aklās vistiņas. Ir taču mums augsti kungi, kuri zin, cik mums tās naudas ir. Runa ir nevis par meklēšanu, bet par sadali. Un - galvenais - to, kā budžeta kopumu palielināt - ar to pašu progresējošo nodokli un citām labi zināmaām svirām. Bet nē - meklē un meklē... Kur tad tas budžets naudu ņems, ja pataisīs 4/5 sabiedrības par nabagiem, nemitiīgi apzogot nabadzīgākos? Tas beigsies ar dumpi, dakšām un dadzināšanu.
Sieru Nāve (indiānis)
S
Pingvīni parādija savu gudrību, nobalsoja par kropļiem! Pensionāri-pingvīni, es jums taču teicu ka jāiet sist nost VISI Saeimas deputāti, jūs man neticējat, tagad baudiet dzīvi un tenciniet savas stulbas galvas!!!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Budžeta izdevumi jāmazina vēl par 400 - 500 miljoniem latu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas