Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rinkēvičs paraksta Latvijas – Francijas Stratēģiskās partnerības rīcības plānu

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs otrdien kopā ar Francijas valsts ministru, ārlietu un Eiropas lietu ministru Alēnu Žipē parakstīja Politiskās deklarācijas par Latvijas un Francijas stratēģisko partnerību rīcības plānu, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Rīcības plāns detalizē divpusējās attiecības un nosaka Latvijas un Francijas politisko sadarbību, sadarbību ekonomikas, zemkopības, transporta, enerģētikas, iekšējās un ārējās drošības, kultūras un zinātnes jomās, kā arī sadarbību Frankofonijas ietvaros. Rīcības plāns papildina Politisko deklarāciju par stratēģisko partnerību, kuru abu valstu premjerministri parakstīja Rīgā, 2008.gada 23.maijā.

Tiekoties ar A.Žipē, Latvijas ārlietu ministrs pārrunāja Latvijas – Francijas divpusējās attiecības, tostarp politiskā dialoga intensificēšanu un sadarbību ekonomikā. E.Rinkēvičs pateicās par Francijas valdības ieguldījumu franču valodas stiprināšanā Latvijā, kas ir svarīgi Latvijai gatavojoties Eiropas Savienības prezidentūrai 2015.gada pirmajā pusē.

Ministri pārrunāja arī ES un starptautiskās dienaskārtības jautājumus, kā arī drošības politikas aktualitātes. Jautājumā par ES daudzgadu budžetu ārlietu ministrs E.Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvijai ir svarīgi arī nākamajā finanšu perspektīvā saglabāt finansējumu Kohēzijas politikai un straujāk izlīdzināt tiešmaksājumus Latvijas zemniekiem. Pievēršoties aktualitātēm eirozonā, E.Rinkēvičs pauda Latvijas atbalstu centieniem to stabilizēt. Savukārt, diskutējot par drošības politikas jautājumiem, ministri bija vienisprātis, ka reģiona stabilitātes veicināšanai svarīgi iesaistīt arī Centrālāzijas valstis.

E.Rinkēvičam Parīzē plānotas tikšanās arī ar Francijas prezidenta diplomātisko padomnieku Žanu Deividu Levitu, Eiropas lietu ministru Žanu Leoneti un Nacionālās Asamblejas Eiropas lietu komisijas prezidentu Pjēru Lekiljē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas