Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sākts kriminālprocess par no Viņķeļu ģimenes datora izzagtajiem Strīķes foto

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par gadījumu, kad no politiķu Viņķeļu ģimenes datora izzagtas fotogrāfijas, kurās redzama Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe.

Nesen Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis (Pilsoniskā savienība, Vienotība) vērsās pie Drošības policijas (DP), lai tā noskaidro fotogrāfijas izzadzējus. DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS teica, ka materiāli nosūtīti Valsts policijai, taču DP saviem kolēģiem Valsts policijā sniegšot nepieciešamo atbalstu.

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņšpastāstīja, ka kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Viņķelis norādīja, ka pagaidām viņam esot grūti pateikt, kurš varēja izzagt fotogrāfijas. Datoru, kurā glabājušās fotogrāfijas, Viņķelis svešiem cilvēkiem nav devis, taču droši vien fotogrāfijas izzagtas caur internetu, jo datoram bija pastāvīgs interneta pieslēgums. Pašlaik policija konkrēto datoru esot palūgusi iedot.

"Acīmredzot ir cilvēki, kuri strādā šādos virzienos. Policija ir ķērusies pie lietas, un tagad gaidīsim. Redziet, viens fakts, ka fotogrāfijas paņem, bet tad tās tiek izsūtītas medijiem, un tā ir uzdrīkstēšanās," viņš klāstīja.

Raidījums Nekā personīga janvāra beigās vēstīja, ka fotogrāfijas, kurās privātā ballītē, atpūšoties laukos, redzama KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe un politiķi, skatījusi Saeimas Nacionālās drošības komisija.

Fotogrāfijas ir uzņemtas pirms vairākiem gadiem, un to īpašnieki - Saeimas deputāte Ilze Viņķele un Rīgas domes deputāts Juris Viņķelis (abi "Vienotība") - apgalvo, ka tās izzagtas no viņu personīgā datora. Hakeri Viņķeļu datorā ielauzušies pirms vairāk nekā diviem gadiem.

Viņķelis norādījis, ka ar Jutu un Maiguru Strīķiem ir pazīstami kopš 1997.gada. Viņaprāt, bildes varētu būt noplūdinātas, lai diskreditētu KNAB priekšnieka vietnieci un viņas dzīvesbiedru par to, ka viņi draudzējas ar politiķiem, līdz ar to var būt ietekmējami.

Savukārt Strīķe minējusi, ka šo fotogrāfiju izplatīšanas mērķis ir pilnīgi bezjēdzīgs. Vienīgais mērķis līdz ar to varētu būt - radīt psiholoģisku spiedienu vai nepatiku pret to, ka publiski atklāta privātā dzīve. Tomēr šīs mēģinājums nekādi neietekmēšot viņas darbu, jo "nekā jau tajās bildēs nav". Viņa uzsvēra, ka gadījumos, ja viņai darba ietvaros būtu jāpieņem lēmums saistībā ar personīgiem paziņām, piemēram, Viņķeļiem, viņa deleģētu to darīt citu amatpersonu. Savukārt gadījumos, kad kāds no viņas draugiem iesaistījies politikā, viņa neatteiktu pieņemt ar šo ministriju vai partiju saistītus iesniegumus.

Viņķeļi notikušo uzskata par rupju iejaukšanos viņu ģimenes, tostarp nepilngadīgu bērnu, arī draugu un paziņu dzīvē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas