Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

SKDS aptauja: tendence nedaudz augt SC popularitātei, bet kopumā būtisku izmaiņu nav

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
meža sils
m
Kas par murgu! "aptaujāti 1019 respondenti, no tiem 874 bija Latvijas pilsoņi." Tad SKDS šajā statistikā ir ierēķinājis arī nepilsoņu viedokli? Tad ir visai loģiski, ka SC būs vairāk, bet VL mazāk.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
Lūk to es saprotu! Ungāri malači! Kārtējo reizi parāda pasaulei kas ir kas. Sauc lietas īstajos vārdos! Lūk: Ungārijas parlaments komunistiskā režīma noziegumus pielīdzinājis holokaustam. Par šādiem grozījumiem valsts krimināllikumā nobalsoja vairākums deputātu. Līdz ar to komunistu noziegumu noliegšana Ungārijā turpmāk tiks uzskatīta par krimināli sodāmu. Saskaņā ar grozījumiem, likuma pārkāpējiem, kuri apšaubīs vai mazinās komunistu noziegumu nopietnības pakāpi, var tikt piespriesti no viena līdz trim gadiem cietumā.
monitors
m
Letiņu partijas aktīvi aplej ar dubļiem viena otru, kamēr krievu partija netiek aiztikta. Cilvēkiem ir tendence balsot par tiem, kurus neviens neaiztiek un nevis par dubļu aplietajiem vai aplējējiem!///Nu, atceroties TB/LNNK rullīšus uz Rīgas Domes vēlēšanām, neteikšu, ka SC un PCTVL netika aiztiktas. AIztiktas tika, bet nenostrādāja tā lētā demagoģija ar latviskajām eglītēm un nelatviskajiem pircējiem. Pat tik lielā mērā, ka tautas glābēji TB/LNNK vispār palika bez vietām Rīgā.
Jukums
J
Lai ietu uz vēlēšanām un balsotu par kādu no partijām, šīm partijām ir jādod vēlētāju interesēm atbilstošs politiski - ekonomisko un arī sociāli piedāvājums. Ja tāda nav, tad cilvēki uz vēlēšanām neiet, jo nesaskata iespējas vēlēšanu ceļā iespēju ko mainīt mūsu valstī. Es salīdzinātu partiju piedāvājumu ar, piemēram, banku piedāvāto kredītlīgumu - to var tikai parakstīt vai neparakstīt, bet izmainīt neko nevar, jo otra puse nepiekrīt. Tā nu daudzi vienkārši izvēlas šo līgumu neparakstīt un labāk aizbrauc no valsts. Bieži vien arī paši līguma noteikumi ir neskaidri. Piemēram, kāda no iepriekšējiem komentāriem es uzskaitīju vairākus punktus, kas tieši mani kā vēlētāju interesē. Taču Vienotības pārstāvji joprojam klusē kā partizani un vispār nedod nekādu konkrētu atbildi. Līdz ar to, man kā vēlētājam nemaz nav iespējams iegūt pietiekami daudz informācijas lai izdarītu pamatotu izvēli - balsot par šo partiju vai ne. Partijas un to apvienības ar būtībā ar politiskas šantāžas palīdzību mēģina vēlētājus piespiest vispirms aiziet uz vēlēšanām un pēc tam nobalsot par nekonkrētu un neskaidru politiku, kas ietekmēs mūs visus nākamos četrus gadus. Un, kā jau jautāju, neatbild, piemēram, tiks ieviesta progresīvā nodokļu sistēma vai netiks. Un kāpēc tas vēl nav izdarīts jau sobrīd? Bumba ir politiķu pusē - ne velētāju.
Aleksis
A
>>> zināma taisnība ir, BET Latvija nav Rīga, tamdēļ salīdzinājums nevietā! ====== Arī Rīgā krieviski runājošu pilsoņu īpatsvars nav tik ļoti liels (Saskaņas Centrs RD vēlēšanās savāca 26 vietas no 60, jeb 43,33%). Šos fenomenālos SC panākumus var izskaidrot vienīgi ar latviešu vēlētāju zemu aktivitāti. Skaidrs, ka SC nav ne ar ko "kreisāka" par jebkuru citu - kaut vai latviešu oligarhu partiju. Tāpat virza amatos savējos, nodarbojas ar populismu. Bet retorika Saskaņas Centram ir pareizā - viņi nenodarbojas ar kaut kādām augstām matērijām (kā "Vienotībai" ir viņu "rietumu orientācija" un "liberālisms"). Saskaņas Centrs tāpat kā Stendzenieks stāsta vēlētājam to, ko viņš vēlas dzirdēt. Būtu tā kā laiks arī citām partijām nokāpt no sava ziloņkaula torņa un pavērst skatu uz to, kas interesē vēlētājus.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
zināma taisnība ir, BET Latvija nav Rīga, tamdēļ salīdzinājums nevietā!
Bezdievis
B
Kā liekas, kurš uzvarēja Rīgas Domes vēlēšanās? Un kurš ieguva visvairāk balsis iepriekšējās Saeimas vēlēšanās. Abos gadījumos SC!!! Nosaukšu tam iemeslus: 1. letiņi pārāk sadrumstaloti, līdz ar to - daudzu balsis paliek zem 5% barjears (vaina ir nevis 5%, bet partijas vadībā, kura nepievienojās lielākam spēkām, lai varētu tikt valdībā un attaisnot savu vēlētāju) 2. krievi ļoti vienoti balso par SC un par SC balso pat daži latvieši. Kā arī nobalso "protesta balsotāji". 3. Ar katru gadu ar vien mazāk letiņu iet uz vēlēšanām, un ar vien vairāk krievu iet uz vēlēšanām. Es no sava latviešu paziņu loka izrādījos gandrīz VIENĪGAIS, kurš aizgāja nobalsot, toties satiku vairākus krievu paziņas, kuri gāja nobalsot ar visām ģimenēm! 4. Letiņi vēl jo projām nesaprot, ka kurnot, bet neejot uz vēlēšanām viņi ir tieši LĪDZATBILDĪGI par vēlēšanu rezultātu!!! 5. varu gandrīz saderēt, ka vismaz 80% no šeit komentējošo, nākamajās vēlēšanās nenobalsos ("nav laika", "viena balss jau neko neizmainīs", "ai .. ko nu es tur", "gribu tālāk no tā balagāna", u.t.t.). 6. Letiņu partijas aktīvi aplej ar dubļiem viena otru, kamēr krievu partija netiek aiztikta. Cilvēkiem ir tendence balsot par tiem, kurus neviens neaiztiek un nevis par dubļu aplietajiem vai aplējējiem!
mm
m
No 1019 apjautātajiem 874 bija Latvijas pilsoņi? Tas nozīmē neko citu, kā iespējamo max kļūdu 14,33% robežās. Secinoši'- šī aptauja nav pietiekami objektīva, jo ir pārāk liela nobīde = 14.33%.. Tad jau varēja apjautāt Jūrmalas Jomas ielas kājāmgājējus vai tūristus Vecrīgā - iegūtu līdzīgu statistiku.
udapešta vēl atceras 1956..
u
Es neieredzu cittautiešus jo esmu fašists
Revolt
R
Nav tādu cittautiešu ir tikai darbļaudis un buržuji - tautas asaru dzērāji.
Budapešta vēl atceras 1956..
B
un vēl piebildīšu, ka tā aŗī ir vislielākā problēma, ka Latviešiem mēgina iebarot, ka viņiemvienmēr jāpiekāpjas vienalga kādas tautības tas cittautietis būtu. Bet es saku, ka nav jāpiekāpjas. Cittautiešu diskomforts - tā nav latviešu problēma. Ja kādam ir diskomforts viņš var doties uz to zemi, kur runā viņa dzimtajā valodā un piepildīt sevi par visiem 100%. Ar to arī es esmu es, ka nejūtu sevi ne mērenu ne pazemību, neesmu tas letiņš, kurš piekāpsies!
Budapešta vēl atceras 1956..
B
Latviešu valodai ir jābūt ultimatīvam raksturam! Tāpēc, ka šeit ir Latvija! Un lai to ieviestu, varbūt arī ir jābūt skaldi un valdi, ja citādi nevar! Par ekonomisko politiku - izvēlēties partiju var lemt katrs pēc saprašanas un vēlmēm, ja tā nes rezultātus. Kas attiecas uz SC ar savu "ekonomisko politiku" viņi grib aizmālēt acis. Viņi ir un paliek krievi ar savām krieviskajām interesēm kuras grib uzspiest latviešiem - šīs zemes pamattautai. TB/LNNK ir nekas, jo 20 gadu laikā nacionālajā ziņā neko nav paveikusi!
Aleksis
A
Latvijas politikā ir viena objektīvi vajadzīga lieta - valsts politikai ir jābūt vērstai par labu normālu, tipisku cilvēku interesēm (šaurākā nozīmē - uz cilvēkresursu attīstību). Kamēr mums būs visādas citādas prioritātes (gadsimta būves, orientācijas uz rietumiem/austrumiem, pļāpas par "gansiem", "fašistiem" un "antifašistiem) - tikmēr cilvēki turpinās pamest valsti un krāsies ārējais parāds. Saskaņas Centrs (neraugoties uz to, ka viņus atbalsta tikai ļoti turīgi ziedotāji) savu propagandu vērš par labu "mazajam cilvēkam". Arī Stendzenieks savās reklāmās to ir sapratis un būvēs "pozitīvismu ar cilvēka seju" - neraugoties uz to, ka elitārākus projektus par TP un LPP/LC ir grūti iedomāties. Protams, viņi tikdami pie varas neko šinī ziņā labu neizdarīs - tās ir politbiznesmeņu partijas caur un cauri. Nu bet tad arī Vienotībai un VL/Tēvzemiešiem vajadzētu pārdomāt savas prioritātes. Nevar visu laiku ņemties ar "makroekonomiskajiem rādītājiem", "orientēšanos uz rietumiem", saukt "krievi nāk" vai vicināt "asiņaino kreklu" - aicināt neaizmirst par Sibīrijā nomocītajiem tautiešiem. Šādi var sekmīgi izstūrēt cauri piecām vēlēšanām, bet sestajās vēlēšanās vecie paņēmieni vairs nederēs. Ir jāsāk domāt konstruktīvi - nepietiek saukties par gaišajiem spēkiem, bet vajag arī just to, ko jūt vēlētāji. No sirds novēlu panākumus Vienotībai un VL/Tēvzemiešiem - bet viņu deputātu kandidātiem ir ļoti jāmainās un jāmācās.
l`avocat
l
Verdziska domāšana Jums, ja esat latvietis... _______________ Esmu šīs valsts pilsonis, nē neesmu latvietis, esmu polis, bet piedzimu šeit un uzskatu šo valsti par savu vienīgo dzimteni! "verdziska domāšana" ir tieši jums Budapešt, jo Jūs neredzāt talāk par savu degunu, jūs spiežat uz to, ko mēģina mums iebarot gan TB gan SC - "divide et impera" jeb ''Skaldi un valdi'', es nepropagandēju kādu noteiktu partiju/savienību. Es iesaku cilvēkiem domāt un redzēt, iesaku balsot nevīs "ar sirdi" bet ar vēsu pratu. Bet tas neattiecas, diemžēl uz Jums, aprobežotība ir Jūsu ēlks...
zemietis
z
Atvainojos par iepriekšējo -prove, nevarēju pirms tam nosūtīt komentāru, bet tad nu par lietu. Scenārijs tiešām reāls un trakākais ,ja pisisti aizbīdīs Repši pavisam prom, tad devalvātori arī vienotībā jau trinas labu laiku. Tas pats ekonomikas guru-grāmatu tirgotājs internetā no scp. To tak pat lnt balagānā uzaicināja piedalīties. Ir tik sasodīt mānīgi visas problēmas atrisināt ar vienu gājienu-devalvāciju.Ja tas tā notiks, tad vismaz pats lēšu, ka savus šībrīža ienākumus es varētu dabūt atpakaļ pēc pusotra gada no devalvācijas dienas, bet rekno gadu .........????? Bet tie, kurus rāli postā iedzīs šis gājiens? Tie būs simti tūkstoši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas